Joko luit: Tältä näyttää Tai­val­kos­ken var­hais­kas­va­tuk­sen väis­tö­ti­lo­jen ton­til­la nyt

Minne mennä: PaKa:n jää­kiek­ko­kau­si alkaa – kaikkea tätä ja paljon muuta on tar­jol­la Koil­lis­maan ta­pah­tu­mis­sa

Pääkirjoitus: Mihin suun­taan laiva lopulta kään­tyy?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi + Lehti 4 kk vain 59 €, tilaa tästä!

Pää­mi­nis­te­ri Marin: Esitys liik­ku­mis­ra­joi­tuk­sis­ta ve­de­tään pois edus­kun­nas­ta

Pääministeri Sanna Marin kertoi keskiviikkoiltana, että hallitus vetää esityksen liikkumisrajoituksista pois eduskunnasta.
Pääministeri Sanna Marin kertoi keskiviikkoiltana, että hallitus vetää esityksen liikkumisrajoituksista pois eduskunnasta.
Kuva: Laura Kotila/Valtioneuvoston kanslia

Hallitus vetää esityksen liikkumisrajoituksista pois eduskunnasta. Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi asiasta Twitterissä keskiviikkoiltana.

Marin kertoo twiitissään, että taustalla on perustuslakivaliokunnan lausunto esityksestä. Perustuslakivaliokunta totesi keskiviikkona, että esityksessä on paljon perustuslaillisia ongelmia.

Perustuslakivaliokunnan mielestä ongelmallisinta on, että lakiehdotuksessa pääsääntönä on kaiken liikkumisen kieltäminen. Sen mielestä ehdotuksella haetut tavoitteet voitaisiin saavuttaa, jos rajoitukset kohdistettaisiin vain lakiesityksen perusteluissa mainittuihin tartunnanlähteisiin. Rajoitukset ja kiellot voisi perustuslakivaliokunnan mukaan kohdistaa erityisesti yksityisiin tilaisuuksiin, kokoontumisiin, kauppa-asiointiin ja ryhmässä oleskeluun.

Pääministerin mukaan asiaa käsitellään vielä tänään järjestettävässä valtioneuvoston ylimääräisessä istunnossa.