Posion kunta hel­pot­taa ase­ma­kaa­va-alueen ra­ken­ta­mis­ta, kun­nan­joh­ta­ja näyttää mallia os­ta­mal­la tontin – "Tällä het­kel­lä kat­se­lem­me ta­lo­ku­via"

Mainos: Tilaa tästä jat­ku­van ti­laa­jan etuna ys­tä­väl­le Koil­lis­sa­no­mat Digi alle puoleen hin­taan: 3 kk 14,90 €. Saat lahjan myös it­sel­le­si!

Pääkirjoitus

Pää­toi­mit­ta­jal­ta: Mat­kal­la 2020-lu­vun pai­kal­lis­me­diak­si – Koil­lis­sa­no­mat uu­dis­tui si­säl­tö­ana­lyy­sin sii­vit­tä­mä­nä

Kun ryhdyimme suunnittelemaan lehtiuudistusta, oli alusta asti selvää, että uudistus on muutakin kuin ulkoasun muutos. Halusimme toimituksessa päivittää työskentelytapaamme. Haluamme vastata lehden lukijoiden toiveisiin aiempaa paremmin ja tarkemmin.

Digitaalinen maailma mahdollistaa tarkan analyysin. Esimerkiksi: mitkä sisällöt kiinnostavat lukijoitamme ja kuinka kauan sisältöjen parissa viihdytään. Kävimme läpi laajan aineiston.

Sisältöanalyysin mukaan paikallislehden ruisleipää ovat paikalliset uutiset ja niiden jatkojutut. Ne kiinnostavat erityisen paljon silloin, kun asiat kerrotaan ihmisten kautta. Myös silloin, kun kyse on urheilusta tai kulttuurista.

Luontoon ja luonnonilmiöihin liittyvät jutut, kuvat ja videot olivat vielä suositumpia kuin olimme osanneet ajatella. Saamme lukijoiltamme paljon luonnonilmiöihin ja säähän liittyviä kommentteja ja havaintoja. Elämme seudulla, jonka luonto on ainutlaatuinen, aina ihmettelemisen arvoinen. Kiitos muistutuksesta. Lähelle on joskus vaikea nähdä.

Koillissanomien verkkosivujen seuraajista iso osa on vapaa-ajan asukkaita, entisiä koillismaalaisia ja matkailijoita. Olemme sosiaalisessa mediassa seuratuin suomenkielinen paikallislehti, ja olemme ylpeitä siitä. Tunnemme vastuumme siitä, millaisen kuvan Koillismaan elämänmenosta annamme.

Uudistimme printtilehden rakenteen sisältöanalyysin perusteella. Kansi kasaa lehden keskeisimmän sisällön. Ensimmäisellä aukeamalla kerromme tuttuun tapaan päivän päivän kiinnostavimman ja läheisimmän pääuutisen.

Artikkelisivulla on toimituksen kannanotto, jossa näkyy aina kirjoittajan nimi. Aika ajoi ohi nimettöminä kirjoitettavista pääkirjoituksista. Sivulla on vieraskolumni ja päivän mukaan vaihtuvaa sisältöä. Kansan kaikuja luotaavan iki-ihanan Meille soitettiin -palstan siirsimme Lukijalta -sivulle.

Luonto ja ihmiset ovat lehden uusia osastoja, jotka syntyivät lukijoiden toiveesta.

Koillissanomat on paitsi printtilehti, myös digitaalista sisältöä. Sisältöä tuotamme vuorovaikutuksessa lukijoittemme kanssa. Haluamme olla läheisiä ja kiinnostavia, kuten sloganimme kuuluu. Paikallislehti on yhteisö, joka muodostuu koillismaalaisista ja Koillismaan ystävistä. Paikallislehti on mielentila.

Syksyllä julkaisemme uuden version älypuhelimiin tarkoitetusta Koillissanomat-sovelluksesta. Päivityksen myötä saamme sovellukseen mukaan kaiken tilaajasisällön. Lisäämme tilaajasisällön määrää verkkosivuillamme.

Olemme juurevasti paikallinen, ja samalla matkalla 2020-luvun paikallismediaksi.

Paikallislehti on yhteisö, joka muodostuu koillismaalaisista ja Koillismaan ystävistä. Paikallislehti on mielentila.