Kolumni

Pekka Virtasen kolumni: Mörököllit uhkaavat

-
Kuva: Mikko Halvari

Kuusamon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja piti ilmastonmuutoksella ja kaivoksilla peloittelua mörökölleinä, jotka on syytä pitää piilossa. Hänen mielestään ilmastonmuutos ei näy meillä millään muotoa ja yhtään kaivosta tänne ei tällä hetkellä ole tulossa. Tätä 9.1. aamulla kirjoittaessani ihmettelen hieman, jos Mika ei viime aikoina ole mitään merkkejä ensinmainitusta havainnut ja pikäaikaistakin tietoa löytyy mm. Oulankajoen jääpeiteajan lyhenemisestä. Ja jos uhkaa kuten kaivoksia ei olla ajoissa torjumassa, kohta jo todetaan että asia on päätetty ja vastustus myöhässä.

Katteetomia mörököllipelkoja on kyllä liikkeellä. Kuusamossa opettajana ja lehtimiehenä toiminut tohtori kirjoitti 28.11.2019 otsikolla ”Suomiko susille ja vieraslajeille?” surkutellen susipelkoisia lapsia pimeillä koulupoluilla. Harvat lapset enää kouluun pimeitä polkuja kulkevat mutta jos kulkevatkin, on riski lähes olematon, sillä susi on Suomessa viimeksi tappanut ihmisen 1880-luvulla.

Pimeä polku on turvallinen, mutta tieliikenteessä kuolee maassamme vuosittain 200 – 250 ihmistä. Tälläkin vuosituhannella on silmiini Hesarista sattuneet uutiset, joissa koira on surmannut naapurin pihaan taapertaneen pikkulapsen, toinen koira aikuisen naisen sekä kaksi sonnia kumpikin yhden miehen.

Jatkosta ilmenee, että hän ei vieraslajeilla tarkoita minkkejä tai supikoiria vaan ulkomailta tulleita vierasihmisiä, jotka kyllä kuuluvat samaan Homo sapiens-lajiin kuin mekin. DNA-tutkimus on vieläpä osoittanut, että ns. ihmisrodut poikkeavat geneettisesti toisistaan vähemmän kuin esim. ihonvärieroista voisi pätellä.

Käsittämätön on väite, että tulokkaat vähitellen pilaavat korkean suomalaisen geeniperimän. Erityisen korkeahan se on täällä Kuusamossa, jonka saamelaiset alistanut suomalaisväestö enimmäkseen pohjautunee vain noin neljäänkymmeneen tänne etelästä ja länsilounaasta muuttaneeseen perheeseen. Tästä syystä Kuusamosta on tullut muualla hyvin harvinaisten perinnöllisten sairauksien tyyssija ja tutkimusaalue. Tavallisempaa skitsofreniaa täällä esiintyy väkilukuun suhteutettuna n. 2 – 3 kertaa niin paljon kuin Suomessa keskimäärin.

Erityisen pelottaviksi on havaittu tarhaikäiset lapset, joista kaksi täysorpoa tuotiin Suomeen tarkoituksena antaa heille uudet henkilöllisyydet ja mahdollisuus elää ilman taustarasitteita. Heti heitä yritettiin kyttäämällä jäljittää, koska epäiltiin tulevaisuuden potentiaalisiksi terroristeiksi. Hunttailisin kyllä asian niinpäin, että siellä leirillä heistä todennäköisimmin jihadisteja tulee, ja jos esim. Isis näkee tarvetta lähettää sabotöörejä Suomeen, etusijalla ovat kantasuomalaisten äitien vain vähän ulkonäöltään suomalaisista poikkeavat ja mahdollisesti jopa suomenkielentaitoiset lapset.

Kun em. susilla peloittelija on useampaan kertaan kirjoittanut, kunka nuorten maahanmuutajamiesten pitäisi olla rohkeasti taistelemassa syynnyinmaissaan, joista eräissä on käynnissä jonkinlainen kaikkien sota kaikkia vastaan, niin eivät suomalaisetkaan kovin uljaalta kansalta vaikuta, kun pikkulapsia pelkäävät. Epäilen, voiko taaperoihin minkäänlaisia poliitisia näkemyksiä loppuiäksi istuttaa.

No, ääniä omalle puolueellehan tällaisella hysterialla pyritään saamaan. Ilmastonmuutosahdistuk-

seen varmaankin auttaa usko siihen, että sudet sentään tapetaan sukupuuttoon ja tappajakakarat teljetään leireille tai hukutetaan Välimereen.

Kun tähän vielä lisätään kauhu siitä, että vähemmän energiaa kuluttavassa yhteiskunnassa terveet ihmiset joutuisivat pyöräilemään tai jopa kävelemään ihan kokonaisia kilometrejä, niin tässähän on mörököllejä kotitarpeiksi.

Vieraskolumni

Pekka Virtanen

Kirjoittaja on kaupunginvaltuutettu (vihr.)