Suurpetokeskus: Eläimet siir­ret­tä­vä toisiin eläin­tar­hoi­hin tai lo­pe­tet­ta­va 31.10 men­nes­sä

Toimittajalta: Bud­je­tin teko voi ah­dis­taa, mutta minulle se toi mie­len­rau­han

Öljy tuoksuu vieläkin: Park­ki­pai­kan alta nos­tet­tu 3500 tonnia saas­tu­nut­ta maata

Mainos: Paikallista tietoa ja ymmärrystä – tutustu Koillissanomiin 1 kk 1 €

Piispa pii­pah­ti kylässä

Etualalla Taivalkosken kirkkoherra Tuomo Törmänen, Kuusamon kirkkoherra Taina Manninen, Taivalkosken vt. kirkkoherra Maaria Perälä ja Pudasjärven kirkkoherra Timo Liikanen.
Etualalla Taivalkosken kirkkoherra Tuomo Törmänen, Kuusamon kirkkoherra Taina Manninen, Taivalkosken vt. kirkkoherra Maaria Perälä ja Pudasjärven kirkkoherra Timo Liikanen.
Kuva: Mikko Halvari

Oulun hiippakuntaan kuuluu kaikkiaan kahdeksan rovastikuntaa, joista Koillismaa on yksi. Siihen kuuluvat Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven seurakunnat. Vt. lääninrovastina toimii nyt helmikuun alusta alkaen Kuusamon kirkkoherra Taina Manninen Tuomo Törmäsen jäädessä opintovapaalle.

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo vieraili viime torstaina Taivalkoskella. Tämä oli hänen ensimmäinen rovastikuntavierailuna sitten piispaksi tulonsa jälkeen.

Palaverissa seurakuntien kirkkoherrat Tuomo Törmänen, Taina Manninen ja Timo Liikanen valottivat uudelle piispalle seurakuntiensa nykytilannetta.

– Täällä ei ole kriisiseurakuntia, vaikkakin on selvää, että väki vähenee ja verotulot sen myötä, Keskitalo totesi.

Seurakuntien taloudesta on kuitenkin pidettävä hyvää huolta. Hän peräänkuuluttaa seurakuntien yhteistyötä, mutta vapaaehtoisuuden hengessä, kommentoi Keskitalo.

Keskitalo on tyytyväinen, kun koillismaalaiset kuuluvat runsaslukuisesti kirkkoon.

Torstaina illansuussa Taivalkosken kirkossa oli kaikille avoin viikkomessu ja illalla kokoontuivat piispan palaveriin seurakuntien johtavat luottamushenkilöt.