Joko luit: Aino, 10, Kuu­sa­mos­ta lähtee Hel­sin­kiin lasten omiin "Linnan juh­liin"

Minne mennä: Free­sty­le­hiih­toa Ru­kal­la, jou­lu­lau­lu­ja ja -myy­jäi­siä – katso tästä Koil­lis­maan menot

Päätoimittajalta: Muis­te­taan näin lä­hes­ty­vän joulun alla, että ku­lut­ta­mis­ta tär­keäm­pää on vä­lit­tä­mi­nen

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Poh­jois-Poh­jan­maan maa­kun­ta­joh­ta­jan paikka hakuun jou­lu­kuus­sa – Pauli Harju virassa maa­lis­kuun loppuun

Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtajan viran rekrytointiprosessi käynnistyy. Virka julistetaan haettavaksi ajalla 7.12.2022–13.1.2023. Rekrytointiprosessiin on valittu valmisteluryhmä, joka koostuu maakuntahallituksen ja -valtuuston jäsenistä.

Maakuntahallitus merkitsi Pauli Harjun irtisanoutumisen maakuntajohtajan virasta tiedoksi ja esittää maakuntavaltuustolle, että se myöntää Harjulle eron virasta niin, että hänen viimeinen virantoimituspäivänsä on 31.3.2023.

Harju on johtanut maakuntaliittoa vuodesta 2008. Edunvalvonta-asioissa maakuntajohtaja otti esiin kuntien kannanoton hyvinvointialueelle siirtyvistä vuokrasopimuksista sekä Kolartic ja Karelia -ohjelmien rahoituksen siirrosta.

Lue lisää:

Poh­jois-Poh­jan­maan maa­kun­ta­joh­ta­jan teh­tä­vät jättävä Pauli Harju kertoo, että aika oli kypsä sivuun as­tu­mi­sel­le: "Tämä on nyt tämän ajan­jak­son päätös"

Lisäksi maakuntahallituksen maanantaisessa kokouksessa käsiteltiin muun muassa talous- ja toimintasuunnitelmaa 2023–2025 ja Pohjois-Pohjanmaan nuorisovaltuuston siirtymistä hyvinvointialueelle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.