Poh­jois-Poh­jan­maan sai­raan­hoi­to­pii­rin alueel­la ko­ro­na­ti­lan­ne edel­leen rau­hal­li­nen – tar­tun­to­jen määrää ei enää jul­kis­te­ta

Koronatilanne Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on sunnuntaina edelleen rauhallinen, kertoo hallintoylilääkäri Terhi Nevala.

Poikkeuksellista kuormitusta ei Oysissa tai alueen terveyskeskuksissa viikonlopun aikana hänen mukaansa ole ollut.

– Puhelimet soivat paljon, mutta kaikki potilaat voidaan hoitaa eikä päivystys ole kuormittunut.

Koronavirustartuntojen määrää Nevala ei halua kommentoida.

– Olemme sitoutuneet kansallisesti sovittuun toimintatapaan, eli yksittäisiä tapauksia ei kerrota, vaan tiedot toimitetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle.

Myöskään hoidettavien koronapotilaiden määrää ei enää kerrota julkisuuteen. Perjantaina uutisoitiin, että Oysissa on hoidettavana yksi koronavirustartunnan saanut potilas.

Viimeisimmän torstaisen tiedon mukaan PPSHP:n alueella on 28 todettua koronatapausta.

Ainakin Pirkanmaan ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirit (HUS) tiedottavat koronatapausten määrästä edelleen.

HUS kertoi alueellaan todetun lauantaina 71 uutta koronavirustartuntaa. Kaikkiaan HUS:n alueella on toettu 378 tartuntaa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella todettiin lauantaina kolme ja sunnuntaina jo kuusi uutta tartuntaa. Kaikkiaan tartuntoja on todettu sunnuntaihin mennessä 36.

Koronaepidemiaan ollaan varauduttu Oysissa muun muassa avaamalla uusi vuodeosasto. Sunnuntaina aamupäivällä osasto oli vielä ainakin toistaiseksi tyhjillään. Reservissä olevaa hoitohenkilökuntaa ei ole tarvittu.

Nevala kehuu henkilöstön suhtautumista uuteen tilanteeseen.

– Meidän osaava henkilökuntamme on sitoutunut työhönsä hienosti poikkeuksellisessa tilanteessa. Olen todella ylpeä siitä.