Kokeilu: Tekoäly uutisoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

TOIMITTAJALTA: Len­to­pal­lo­ke­vään rat­kai­su­het­ket lä­hes­ty­vät – Pölkky Kuu­sa­mon vä­him­mäis­ta­voit­tee­na run­ko­sar­jas­sa pitää olla kol­man­nen sijan säi­lyt­tä­mi­nen

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Poh­jois-Suo­men alue­hal­lin­to­vi­ras­to valvoo an­nis­ke­lu­paik­ko­ja te­hos­te­tus­ti syys­kuun loppuun asti

Anniskelua on tällä hetkellä rajoitettu koronaviruksen vuoksi. Kuvituskuva arkistosta.
Anniskelua on tällä hetkellä rajoitettu koronaviruksen vuoksi. Kuvituskuva arkistosta.
Kuva: Veera Korhonen

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kertoo tiedotteessaan, että se suorittaa tehostettua valvontaa Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sijaitseviin ravitsemisliikkeisiin ensi perjantaista syyskuun loppuun saakka.

Valvontakäynneillä kiinnitetään ensisijaisesti huomiota tartuntatautilain säännösten noudattamiseen mutta myös alkoholilain säännösten noudattamista valvotaan. Valvonnan ohella käynneillä annetaan myös ohjausta ja neuvontaa.

Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu ovat koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Ravitsemisliikkeiden anniskelu on sallittu aamuseitsemästä puoleenyöhön ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna aamuviidestä yhteen asti yöllä.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa on käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Jokaisella asiakkaalla tulee sisätikoissa olla oma istumapaikka pöydän tai muun tason ääressä. Ulkoterasseilla asiakkaalla ei tarvitse olla omaa istumapaikkaa, mutta etäisyyksien pitämisestä on huolehdittava. Asiakaspaikkojen määrää ei ole rajoitettu ulkoterasseilla.

Ravintolan on myös noudatettava yleisiä hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteitaan, joita ovat muun muassa tilojen ja pintojen puhtaana pitäminen, mahdollisuus käsien puhdistamiseen, riittävä väljyys sekä kirjallinen suunnitelma siitä, miten se toteuttaa sen toimintaan ja sisä- ja ulkotilojen käyttöön säädetyt velvollisuudet ja rajoitukset.