
OYSin vuodeosastoilla voi kertyä hävikkiruokaa, kun potilaita kotiutetaan pitkin päivää ja potilasateriat jäävät siksi syömättä. Kuvituskuva.
Kuva: Teija Soini
Hyvinvointialueen potilasruokailussa syntyvää hävikkiruokaa ryhdytään myymään henkilöstölle kesäkuussa.
Aluehallitukselle tehdyn esityksen mukaan syömäkelpoisen hävikkiruuan myyminen on tarkoitus aloittaa ensin OYSin vuodeosastoilla ja laajentaa se myöhemmin Pohteen muihin yksiköihin.
Ateria- ja puhtauspalvelujohtaja Tanja Kosken mukaan hävikkiä syntyy silloin, kun potilas on ehditty kotiuttaa ja ateriat jäävät käyttämättä.

:
:
Hyvää itsenäisyyspäivää!
Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_
Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit
Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa