Kokeilu: Tekoäly uutisoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

TOIMITTAJALTA: Len­to­pal­lo­ke­vään rat­kai­su­het­ket lä­hes­ty­vät – Pölkky Kuu­sa­mon vä­him­mäis­ta­voit­tee­na run­ko­sar­jas­sa pitää olla kol­man­nen sijan säi­lyt­tä­mi­nen

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Po­ron­hoi­don si­jais­avus­sa kaksi ke­hit­tä­mis­tar­vet­ta: si­jais­avun tun­ti­mää­rä vaatii nostoa ja sitä olisi laa­jen­net­ta­va per­he­va­pai­siin

Ministeriön asiantuntija näkee tarvetta laajentaa poronhoitajien sijaisapua myös perhevapaaseen. Myös sijaisavun tuntimäärä vaatisi nostoa.

Poronhoitajien sijaisavussa on kaksi pikaista kehittelyä vaativaa asiaa.

Ensimmäkin on tarvetta nostaa poronhoitajien sijaisavun tuntimäärää. Toiseksi: sijaisavun perusteita olisi laajennettava koskemaan myös perhevapaata.

Näin kertoo erityisasiantuntija Mikko Rissanen sosiaali- ja terveysministeriöstä. Rissanen laatii muistiota poronhoidon sijaisavun kehittämistarpeista. Tarkoituksena on myös tehdä ehdotuksia siitä miten kehitystyötä pitäisi viedä eteenpäin.

– Nämä kaksi näyttäisivät oleellisimmilta kehitystarpeilta sen perusteella mitä olen katsonut, Rissanen kertoo.

Poronhoitaja voi sairastuessaan tai tapaturman sattuessa järjestää itselleen sijaisapua. Sijaisapua saadakseen on täytettävä tietyt edellytykset, kuten muun muassa vähintään 50 lukuporon määrä.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.