PS va­roit­taa kau­pun­kia ve­lan­oton ris­keis­tä: "Pe­rus­pal­ve­lut pitää turvata ja kers­ka­ra­ken­ta­mi­set unoh­taa"

Tapio Lämsä johtaa Kuusamon perussuomalaisia.
Tapio Lämsä johtaa Kuusamon perussuomalaisia.

Kuusamon perussuomalaisten hallitus kokoontui järjestäytymiskokoukseensa lauantaina. Puhetta kokouksessa johti jo syyskokouksessa valittu puheenjohtaja Tapio Lämsä.

Kokous valitsi paikallisyhdistyksen hallituksen varapuheenjohtajaksi Tarmo Tynin ja sihteeriksi sekä taloudenhoitajaksi Pekka Savelaisen.

Perussuomalaisiin paluun keskustasta tehnyt Tero Kokko valittiin yhdistyksen toiminnanjohtajaksi ja puheenjohtaja Lämsä otti vastaan vaalipäällikön pestin.

Kokouksessa nimettiin myös kuntavaalityöryhmä, joka tulee vastaamaan pääasiallisesti vuoden 2021 kuntavaaleihin valmistautumisesta. Tiedotteen mukaan Kuusamon Perussuomalaisilla on seitsemän ehdokasta.

Kokouksen julkilausumassa Kuusamon Perussuomalaisten hallitus kiinnittää edelleen huononevaan taloussuhdanteeseen ja varoittaa Kuusamon kaupunkia velanoton riskeistä. Samalla Kuusamon Perussuomalaiset kritisoivat kaupungin sijoitusten eli ns. sähkömiljoonien viimekesäistä osittaista nostamista.

– Kuusamossa on nyt kaikenlaisen pröystäilyn sijaan keskityttävä kaupungin perustoimintoihin ja edellytysten luomiseen paikalliselle yritystoiminnalle. Kuusamo kuitenkin elää sillä, että alueella on useampi elinkeinoelämän selkäranka ja mitään elinkeinoa ei suoranaisesti syrjitä, perussuomalaiset viestittävät

– Kuntalaisten peruspalvelut pitää turvata ja stadiumin kaltaiset kerskarakentamiset pitää unohtaa. Ja veroprosentin nostoa pitää välttää viimeiseen asti.

– Kuusamon on oltava kuusamolaisten edunvalvontakoneisto – ei ulkopaikkakuntalaisten grynderien ja sijoittajien voittojen takaaja.