Pu­das­jär­ven vihreät haluaa py­säyt­tää il­mas­ton­muu­tok­sen – Kari Tyk­ky­läi­nen uuden osaston pu­heen­joh­ta­jak­si

Kari Tykkyläinen luotsaa nyt vihreitä Pudasjärvellä.
Kari Tykkyläinen luotsaa nyt vihreitä Pudasjärvellä.
Kuva: Risto Pikkupeura

Vihreät on perustanut kuntavaalien alla oman osaston Pudasjärvelle.

Pudasjärven vihreiden hallitukseen valittiin puheenjohtajaksi Kari Tykkyläinen. YouTube-videoistaan laajalti tunnettu taiteilija Tykkyläinen liittyi vihreisiin viime heinäkuussa. Aiemmin hän oli perussuomalaisten kapunginvaltuutettuna.

Tykkyläinen sanoi puoluetta vaihtaessaan, että koskiensuojelulain ja vaelluskalojen puolustaminen ja Kollajan torjuminen ovat hänelle keskeisiä arvoja Pudasjärven kuntapolitiikassa.

Puheenjohtaja Tykkyläinen pitää tärkeänä ammatillisen koulutuksen säilyttämistä Koillismaalla. Maakunnallisen kulttuurin kehittäminen on myös erittäin tärkeää.

Varapuheenjohtajaksi Pudasjärven vihreisiin tuli Veikko Hyttinen, sihteeriksi Christa Van der Vegt ja rahastonhoitajaksi Suvi Kipinä. Hallitukseen valittiin myös neljä muuta jäsentä.

Kipinä toivoo, että Pudasjärvi ottaa omalta osaltaan aktiivisen roolin ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä. Hyttinen kertoo olevansa korpivihreä ja toivoo muutosta päätöksentekoon, ketteryyttä ja vaikutusten selvittämistä.

Pudasjärven vihreiden ensimmäisen kokouksen jälkeen vihreillä on lähes kymmenen kuntavaaliehdokasta kasassa Pudasjärveltä.

Vihreiden tiedote osaston perustamisesta