Koillissanomat Live: Kuu­sa­mo­lai­set jat­koi­vat maa­li­teh­tai­lua – Katso tal­len­ne Pal­lo-Kar­hu­jen ja Haa­pa­ve­den Ur­hei­li­joi­den koh­taa­mi­ses­ta

Puo­lus­tus­voi­mien maas­to­kuor­ma-au­to suistui tieltä ka­tol­leen Kuh­mos­sa, viisi louk­kaan­tui – kyy­dis­sä oli 14 va­rus­mies­tä

Lukija kuvasi kopterilla Kuhmon Pohjoispuolentien onnettomuuspaikan.
Lukija kuvasi kopterilla Kuhmon Pohjoispuolentien onnettomuuspaikan.
Kuva: Mikko

Viisi ihmistä on loukkaantunut Kuhmossa sattuneessa puolustusvoimien maastokuorma-auton eli "Masin" ulosajossa. Onnettomuus sattui aamulla hieman ennen yhdeksää tiellä 900 eli Pohjoispuolentiellä.

Kainuun pelastuslaitoksen johtokeskuksesta kerrotaan, että kuormuri suistui tieltä ulos katolleen. Ajoneuvon nopeus oli onnettomuushetkellä arviolta noin 60 kilometriä tunnissa.

Kainuun prikaati kertoo tiedotteessaan, että ajoneuvossa oli tapahtumahetkellä 14 varusmiestä. Heistä viisi sai sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Onnettomuus sattui Pohjoispuolentiellä Sotkamon ja Kuhmon välillä.
Onnettomuus sattui Pohjoispuolentiellä Sotkamon ja Kuhmon välillä.

Kainuun prikaatin mukaan muita onnettomuudessa osallisena olleita varusmiehiä on pyydetty ottamaan yhteyttä läheisiinsä. Tiedotteen mukaan Kainuun prikaatin kriisitukiryhmä tukee onnettomuudessa osallisina olleita varusmiehiä.

Onnettomuuteen joutunut ajoneuvo oli matkalla varuskunnasta taisteluharjoitukseen. Kainuun prikaatin ohjelmassa on tällä viikolla Kirves20-taisteluharjoitus, johon osallistuu noin 2000 henkilöä ja 400 ajoneuvoa. Suurin osa harjoituksen osallistujista on Kainuun prikaatista jouluksi kotiutuvia tammikuussa ja heinäkuussa palveluksensa aloittaneita varusmiehiä.

Onnettomuuden pelastustyöt ovat päättyneet. Tie oli suljettuna kaikkiaan yli kolmen tunnin ajan, aluksi pelastustöiden ja myöhemmin ajoneuvon nostotöiden vuoksi. Tieliikennekeskus kertoi kello 13 aikaan, että tilanne on ohi.

Korjattu kello 11.51: Maavoimien mukaan ajoneuvossa oli onnettomuushetkellä 14 henkilöä, ei 15.

Kello 13.29 lisätty lukijan ottama kuva onnettomuuspaikalta.