Juuri nyt: Posion taa­ja­man va­lais­tus uu­si­taan - kun­ta­lai­sil­la mah­dol­li­suus lausua mie­li­pi­teen­sä suun­ni­tel­miin

Joko luit: Isoja kaloja nousi ver­kos­ta Kuu­sa­mos­sa - lue tästä uusin ka­la­ki­sa­jut­tu

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Pyhän pää­ry­nän legenda Koil­lis­maal­le – Säi­lät­tä­ret tänään Jo­ki­jär­vel­lä

Säilättäret-ryhmän sirkusta ja musiikkiteatteria yhdistävä teos Pyhän Päärynän Legenda esitetään Taivalkoskella 10. ja 11.kesäkuuta ja Kuusamossa 12. kesäkuuta.

Pyhän Päärynän Legenda on koko perheelle suunnattu teos, joka yhdistää sirkusta ja musiikkiteatteria saumattomaksi kokonaisuudeksi. Esitys pitää sisällään vinksahtaneita visuaalisia elementtejä ja absurdeja tapahtumia neljän naisen juhlapidoista Pyhän Päärynän juhlan päivänä, kerrotaan Säilättärien tiedotteessa.

Säilättäret-ryhmä sai alkunsa, kun sirkustaiteilijat Milla Kurronen, Kanerva Keskinen ja Sini Napari sekä musiikkiteatteriartisti Juuli Hyttinen halusivat päästä esittämään omaperäistä ja heidän itsensä näköistä, viihdyttävää näyttämötaidetta. Keskiaikaan sijoittuva, humoristinen sirkusteatteriteos Pyhän Päärynän Legenda on ryhmän esikoisteos, jota he esittävät kesän 2021 aikana useilla eri paikkakunnilla ympäri Suomea. Säilättärien tavoitteena on tuoda esittävää taidetta erityisesti pienemmille paikkakunnille ja siten kasvattaa myös maakuntien kulttuuritarjontaa.

Ennen Taivalkosken ja Kuusamon esityksiä Säilättäret ovat ehtineet esiintyä Pohjois-Savossa: sunnuntaina Kiuruvedellä ja maanantaina Maaningalla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.