Qupla avaa to­den­nä­köi­ses­ti ys­tä­vän­päi­vä­nä – Ala­ker­taan pubi, ylös yökerho

Laura Paloniemi on tuore yrittäjä.
Laura Paloniemi on tuore yrittäjä.
Kuva: Mikko Halvari

Kuusamon keskustan pubi- ja yökerhomaailma saa kaivattua täydennystä, kun Night & Bar Qupla avaa ovensa lähiviikkojen aikana.

– Aluehallintovirasto on juuri myöntänyt luvan, joten ystävänpäivä on ihan mahdollinen avajaispäivä, iloitsee tuore yrittäjä Laura Paloniemi.

Tarkalleen ovet pubiin ja yökerhoon avautuvat Kitkantiellä, entisen Ravintola Pannun ja Parilan tiloissa. Vuokratiloja on remontoitu joulukuusta lähtien, mutta ajatuksissa yrityksen perustaminen on ollut jo pitkään.

– Ravintolakentän viimeaikaiset tapahtumat Kuusamossa eivät vaikuttaneet, olen suunnitellut tätä jo keväästä asti, Paloniemi taustoittaa.

Ensin Paloniemi avaa alakertaan noin 40-paikkaisen pubin. Remontin edetessä yläkertaan avataan yökerho. Pubi on auki keskiviikosta sunnuntaihin, yökerho perjantaina ja lauantaina.

Alas tulee sekä perusoluita että erikoisempia, vaihtuvia oluita. Yläkerta on drinkkipainotteinen ja sinne tulee vaihtuva lista, jossa on erikoisempiakin drinkkejä tarjolla.

– Toivon, että saisi vähän heräteltyä henkiin esiintymiskulttuuria Kuusamossa. Saisi vaikka kerran kuussa live-esiintyjän.

Yrittäminen on tuttua Paloniemelle, sillä hänen vanhempansa ovat kumpikin toimineet tahoillaan yrittäjinä.

27-vuotias Paloniemi suorittaa vielä yrittäjän ammattitutkinnon viimeisiä kursseja.

Paloniemi on tottunut kovaan työtahtiin, ja ravintola-alasta on tullut oma ala. Siksi yrittämien ei pelotakaan.

– Ajattelen niin, että mitään ei saa, jos mitään ei yritä. Ja mikä tässä on pahinta, mitä voi tapahtua? Se, että tämä ei onnistu. Mitä sitten? Ei minulla ole kaikki omaisuus kiinni tässä. Jos ei onnistu, sitten voi yrittää jotain muuta, opiskella tai mennä muualle töihin.