Juuri nyt: Ruka on vuoden Bike Park – näin ta­pah­tui pyö­räi­ly­puis­ton nousu hau­ku­tus­ta voit­ta­jak­si

Minne mennä: PaKa:n jää­kiek­ko­kau­si alkaa – kaikkea tätä ja paljon muuta on tar­jol­la Koil­lis­maan ta­pah­tu­mis­sa

Pääkirjoitus: Mihin suun­taan laiva lopulta kään­tyy?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi + Lehti 4 kk vain 59 €, tilaa tästä!

Rii­si­tun­tu­ril­la olet Posion kor­keim­mal­la koh­dal­la – 466 met­ris­tä avautuu maisema Kit­kal­le

Risto Kalermo kuvaa maisemaa Riisitunturilta Kitkalle.
Risto Kalermo kuvaa maisemaa Riisitunturilta Kitkalle.
Kuva: Mikko Halvari

Vuonna 2010 vuoden Retkikohteeksi valittu Riisitunturin kansallispuisto Posiolla on lisännyt kävijämääräänsä vuosi vuodelta. Tunturin odotetaan tutustuvan tänäkin vuonna yli 30000 matkailijaa.

Tunturin huippu kohoaa korkeimmillaan 466 metriin merenpinnasta. Huipulla olet Posion korkeimmalla kohdalla. Riisitunturin vaellusreitiltä avautuu huikaisevan kaunis maisema Kitkajärvelle.

Riisitunturin kansallispuisto onkin maisemien aatelia. Kansallispuistoon pääsemistä on helpotettu suojelualueen rajalle saakka rakennetulla tiellä.

Riisitunturin reitti kulkee yli tunturinlakien koillisesta Noukavaarasta Riisitunturin kautta lounaaseen Karitunturille, josta on reittiyhteys Kirintövaaraan. Riisitunturin laelta lähtee sivureitti Syrjälahteen. Reitin pituus on 29 kilometriä Kirintövaarasta Syrjälahteen tai Noukavaaraan.

Noukavaaran lähtöpisteessä on pysäköintialue ja opastuskatos. Lähin kohde kansallispuistossa on Soilunvaara ja Soilun laavu noin 3 kilometrin päässä lähtöpisteestä.

Kirintövaaran lähtöpisteessä on pysäköintialue ja opasteet. Lähin Karitunturin soidensuojelualueen kohde on Karitunturi ja Karitunturin päivätupa noin 7,5 kilometrin päässä lähtöpisteestä. Kansallispuistoon on matkaa Kirintövaarasta noin 12 kilometriä.