Joko luit: Aino, 10, Kuu­sa­mos­ta lähtee Hel­sin­kiin lasten omiin "Linnan juh­liin"

Minne mennä: Free­sty­le­hiih­toa Ru­kal­la, jou­lu­lau­lu­ja ja -myy­jäi­siä – katso tästä Koil­lis­maan menot

Päätoimittajalta: Muis­te­taan näin lä­hes­ty­vän joulun alla, että ku­lut­ta­mis­ta tär­keäm­pää on vä­lit­tä­mi­nen

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Ro­va­nie­mi ei muuta mas­ki­suo­si­tus­taan, vaikka THL päi­vit­ti oh­jeis­tus­ta – suo­si­tus koskee edel­leen myös ro­ko­tet­tu­ja

Rovaniemen kaupunki pitää maskisuosituksen voimassa entisellään, vaikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) päivitti suositustaan torstaina.

Kaupungin maskisuositus koskee myös rokotettuja. Valtaviruksena on tällä hetkellä delta-virusmuunnos, joka voi tarttua rokotettuihinkin henkilöihin. Heillä koronavirustauti voi olla täysin oireeton tai hyvin lievä. Rokotettu voi tästä syystä tartuttaa viruksen edelleen toisiin henkilöihin.

Rovaniemellä on kuluvalla viikolla todettu perjantaiaamuun mennessä 23 koronatartuntaa. Viime viikolla tartuntoja todettiin yhteensä 41. Altistustilanteita on ollut runsaasti.

Kaupunki suosittelee kasvomaskia käytettävän kaikissa julkisissa tiloissa, joissa turvavälejä ei voida pitää. Maskia suositellaan pidettäväksi muun muassa julkisissa kulkuvälineissä, kaupoissa, kauppakeskuksissa, kirjastoissa, virastoissa, teattereissa, museoissa ja ravintoloissa.

Suositus koskee 12 vuotta täyttäneitä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.