Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Ruo­ka­vi­ras­to: Ou­lu­joen ja Iijoen ve­sis­tö­alueil­la on todettu kalojen bak­tee­ri­tau­tia – ­vas­taa­vaa bak­tee­ria todettu Suomen si­sä­ve­sil­lä vain kerran aiemmin

Kirjolohet ovat herkimpiä bakteerin aiheuttamalle kalataudille.
Kirjolohet ovat herkimpiä bakteerin aiheuttamalle kalataudille.
Kuva: Anssi Jokiranta

Oulujoen ja Iijoen vesistöalueilla on todettu kalojen vakavaa bakteeritautia. Asiasta kertoo Ruokavirasto.

Yersinia ruckeri biotyyppi 2 -bakteeria on todettu kesän ja alkusyksyn aikana kahdella eri kalanviljelylaitoksella. Aiemmin bakteeria on todettu Suomen sisävesialueella vain kerran, kun sitä todettiin vuonna 2020 Kymijoen vesistössä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi