Lukijalta

Soitot: Ei näy Koil­lis­maal­la ta­jut­ta­van miten paha tämä il­mas­ton­muu­tos on

Tämä ilmastovouhotus on mennyt jo överiksi. Sähköyhtiö tarjoaa sopimusta, jossa ylimääräinen maksu ja Itämeri pelastuu! Voisivat olla yhtä reippaita ja alkaa keräämään rahaa köyhille kantasuomalaisille sen verran mitä edellinen hallitus leikkasi. Ja köyhätkit pelastuvat!

Taivalkoskella harjoitetaan hämmentävää politiikkaa, jossa tehdään toista mitä puheissa puhutaan. Nuorten työllistymistä ei tueta konkreettisin toimin ja esimerkiksi avoimiin työpaikkoihin ei ole haluttu valita paluumuuttajia tai paikkakuntalaisia. Kunnalla ei ole varaa, eikä ole enää aikoihin ole ollut varaa menettää yhtään nuorta kunnan elinkeinorakenteesta. Nyt sitten hommaillaan vauvarahaa paniikissa, mutta taitavat syyt olla syvemmällä. Olisikohan jo aika lopettaa pienten piirien kyräily ja pahansuopaisuus, ja konkreettisesti sekä avoimin mielin yhteistyöllä aleta rakentaa nuoriystävällistä paikkakuntaa ja työmahdollisuuksia.

Ei näytä Koillismaalla tajuttavan, miten paha tämä ilmastonmuutos on. Meillä on vielä asiat hyvin, mutta lapsillamme ei, eikä varsinkaan lastenlapsillamme. Uskokaa. Nyt vielä voidaan tehdä jotain.

Vielä näyttää olevan pilkkijöitä Kainuussa ja merimaissa jäät on jo niin heikot, että läpi solahtaa, vaikka jäätä näyttäisi olevan melkein metri. Niin on tikkuista ja hoteroa.

Alkakaa puhistella niitä katukäytäviä roskista. Kauheen näköistä roskaamista ollut taas talvella.

Meille soitettiin

OSALLISTU NETIN KAUTTA lukijat.koillissanomat.fi/laheta
SÄHKÖPOSTILLA toimitus@koillissanomat.fi

TEKSTAA 0400 286 638 SOITA 08 8600 620