Lukijalta

Soitot: Kuu­sa­mon avarat kes­kus­tan aukiot, kait ne vi­he­riöi­vät kesällä muu­ta­kin kuin pa­juk­koa

Västäräkki Tahkolanrannalla 24. 4 Asta Mäkelä

Taivalkoskella yöt päivät moporalli. Miksi poliisi ei valvo, huoltajat ei välitä lastensa tekemisistä.

Prisman kierrätyskonttien ympäristö näyttää hirveältä. Jos kerran vaivautuu paikalle, eikö ne kamat voisi samantien laittaa perille asti ja nostaa maasta sen, minkä pudottaa?

Jäät ei enää kestä. Uskokaa jo. Lapset pulivat, mutta että raavaat miehetkin pilkkivehkeet päällä.

Eikö olisi jo aika katsella urheilukenttiä kuntoon. Jalkapalloa pitäisi päästä pelaamaan. Hiihtäjille kyllä höylätään latuja heti kun syksyllä on ensihärmeet maassa pakkasten jälkeen.

Koirankakat. Kyllä on mahoton siivo tien vierellä. Koirat kun kakkaavat pitkin talvea samaan paikkaan, niin nyt se näkyy. Olisitte hoitaneet ne koirienne jätökset samantein pussiin ja roskiin jo talvella. Hyi olkoon.

Vieläkö voi lasketella Taivalvaaralla?

On Posio ankean näköinen. Laittaisitte vähän niitä kiinteistöjänne. Ankean näköistä kun maalit lohkeilee ja joka paikka tuntuu vähän repsottavan. Niitä tavaroita kasattu talvi siihen tontille vielä.

Kuusamon keskustaan nousemassa näemmä oikein tornitalo. Sehän voisi tuoda piristystä keskustan elämään. Olisi samalla kiva jos niitä ränsistyneimpiä röttelöitä Kirkantien varrelta korjailtaisiin tai puskettaisiin kumoon.

Kuusamossa on nyt avaria aukioita keskustassa. Kait niille tulee nyt kesäksi jotakin toimintaa ja puistomaista vihreyttä. Se ei sitten tarkoita rikkaruohoja ja pajukkoa, kuten Koillismaalla näytetään puisto käsittävän.

Nyt on taas hyvä muistuttaa ympäristön huolehtimisesta. Pudasjärvellä järjestettiin kyläkeskustan kampanja, jolla asukkaita innostettiin laittamaan kukkaisia portinpieliin ja kaunistamaan pihoja. Sama kampanja tekisi hyvää myös Kuusamossa,

Taivalkoskella juhlitaan Kalle Päätalon syntymän tasavuosia. Millaiset juhlat on tiedossa?

Onko millaiset vaput Koillismaalla. Marssiiko vasemmisto, juodaanko puistoissa simaa ja onko munkkeja ja tippaleipiä missään myynnissä?

Tekeekö kukaan enää oikeita, pehmeitä tippaleipiä. Kaupoissa on vain niitä kovia ja kuivettuneita.

Onko Koillismaalla uimaseuraa tai järjestääkö kunnat minkäänlaista uimaopetusta?

Ihana auringonpaiste pitkän talven jälkeen. Iloitkaa ihmiset.

Meille soitettiin

OSALLISTU NETIN KAUTTA lukijat.koillissanomat.fi/laheta
SÄHKÖPOSTILLA toimitus@koillissanomat.fi
TEKSTAA 0400 286 638 SOITA 08 8600 620