Kuvagalleria: Maail­man parhaat kum­pa­re­las­ki­jat näyt­ti­vät jälleen Rukalla tai­to­jaan

Minne mennä: Free­sty­le­hiih­toa Ru­kal­la, jou­lu­lau­lu­ja ja -myy­jäi­siä – katso tästä Koil­lis­maan menot

Päätoimittajalta: Muis­te­taan näin lä­hes­ty­vän joulun alla, että ku­lut­ta­mis­ta tär­keäm­pää on vä­lit­tä­mi­nen

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Suolaa lisää, polanne pie­nem­mäk­si – tätä tar­koit­taa Ru­ka-Kuu­sa­mo-vä­lin nosto kor­keam­paan tal­vi­hoi­to­luok­kaan

Hiekoitusauto haki täydennystä Destian varikolta perjantaina.
Hiekoitusauto haki täydennystä Destian varikolta perjantaina.
Kuva: Mikko halvari

Vähemmän polannetta ja enemmän suolaa.

Käytännössä tätä tarkoittaa se, että Rukan ja Kuusamon väli on nostettu nykyistä korkeampaan talvihoitoluokkaan. Myös Kuusamo-Pudasjärvi-väli on tässä I-hoitoluokassa.

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen liikenne- ja infrastruktuuri -vastuualueen johtaja Timo Mäkikyrön mukaan suolauksessa otetaan huomioon talviset olosuhteet.

– -6 asteen jälkeen ei suolaus toimi. Pitää katsoa tilanteen mukaan, miten mahdollinen liukkaus torjutaan. Tavoite on, että tiellä on vähemmän polannetta.

Nostot korkeampaan luokkaan johtuvat toimintalinjojen tarkistuksista.

– Korkeamman hoitoluokan liikennemäärärajaa on laskettu alemmaksi, eli pienemmällä liikennemäärällä hoidetaan korkeatasoisemmin.

Muutokset astuvat voimaan jo ensi vuoden alusta.

Mäkikyrön mukaan valtatie 5 muilta osin Koillismaalla ja Ouluntie, eli valtatie 20 ovat oikeassa, korkeimmassa hoitoluokassa.

– Siellä ei ole tarkistustarpeita ja olisi vaikea toteuttaa korkeampaa hoitoluokkaa. Se johtaisi suolauksen lisäykseen.

– En näe niin, että pääväyläverkosta Kuusamon poisputoaminen (pääväyläverkosta) on kynnyskysymys, ettei enää hoidettaisi teitä. Alueet käyvät ja me käydään ely-keskusten kanssa läpi missä kunnossa tiet on ja pääseekö rekat liikkeelle, Koillismaan kauppakamariosaston asiamies Maria Juurikka sanoo.

– Toistaiseksi ne on kohtuullisessa kunnossa, paitsi kun talvet ovat muuttuneet, talvikunnossapito rekoille on hankalaa ja liukkauden torjunta on ollut hankalaa.

Myös Mäkikyrö vakuuttaa, että tiet pidetään niiden hoitoluokan mukaisessa kunnossa, tarvittaessa päällystetään uudelleen ja kunnostetaan jatkossakin.

– Tiet aurataan ja kunnossapidetään ihan samaan malliin kuin ennenkin. Lähtökohtaisesti tämä ei vaikuta nykyisellään mitenkään merkittävästi, jos ajattelee Koillismaata kaikkinensa. Valtatiet 5 ja 20 on liikenteellisesti varsin hyvässä kunnossa nykyisin.

Talvihoitoluokat

I Normaalisti aina paljaina

Tämä hoitoluokka tulee Rukan ja Kuusamon välille tielle 5 ja Oulun ja Pudasjärven välillä tielle 20.

Ib Osan talvea lumipintaisena

Tämä hoitoluokka on valtatiellä 20 välillä Kuusamo-Pudasjärvi ja valtatiellä 5 Kuusamosta Kajaaniin ja Rukalta pohjoiseen.

II Pääosin lumipintainen

Tiellä 81 Kuusamosta Vanttauskoskelle ja pienemmät tiet Koillismaalla.

III Lumipintainen, hiekoitus vain pahimmissa olosuhteissa

Pienimmät Koillismaan tiet.