Kokeilu: Tekoäly otsikoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

Luonnonsuojelu: Hal­li­tus sopi isosta suo­je­lu­pa­ke­tis­ta valtion maille – Kuu­sa­mos­ta mukana Ki­vi­jär­vi ja Tai­val­kos­kel­ta kolme koh­det­ta

Toimittajalta: Ruka vetää per­hei­tä puo­leen­sa – Tämän ajan ilmiö on myös mo­ni­paik­kai­suus

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Suomi ko­ke­neel­la kol­mi­kol­la lu­mi­lau­tai­lun MM-ki­soi­hin – Rin­ne­kan­gas, Ru­ka­jär­vi ja Rehn­berg suun­taa­vat kohti Aspenia

Kymmenen vuoden takainen slopestylen maailmanmestari Enni Rukajärvi osallistuu jo uransa neljänsiin Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n alaisiin MM-kisoihin.

Lumilautailun maailmanmestaruuksista kamppaillaan monien vaiheiden jälkeen tänä vuonna Aspenissa Yhdysvalloissa. Alun perin Kiinaan kaavailtuja kisoja oltiin jo siirtämässä Kanadaan, kunnes sopiva paikka löytyi. Näin ollen MM-kisat järjestetään Yhdysvalloissa toista kertaa peräkkäin lajeinaan slopestyle, big air ja halfpipe. MM-kisojen perään Aspenissa lasketaan myös maailmancupin kilpailu, kerrotaan Lumilautaliiton tiedotteessa.

Suomesta kisoihin lähtee pieni mutta kokenut joukkue. Slopestyleen ja big airiin osallistuvat Rene Rinnekangas, Enni Rukajärvi ja Mikko Rehnberg. Päävalmentaja Antti Koskinen iloitsee, että kisat lopulta järjestyivät.

–Vaikeuksien kautta voittoon mennään MM-kisojen osalta. Eipä olisi varmaan kukaan voinut uskoa, että kun Kanadan osalta kisat peruttiin, niin kisat tästä vielä saadaan. Hienoa, että päästään vielä tositoimiin. Aspeniin lähdetään pienellä mutta sitäkin iskukykyisemmällä ryhmittymällä. Kisa lasketaan lähes samalla radalla kuin missä X Games vedettiin.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.