Kuvagalleria: Ae­rials-hyp­py­jen maail­man­cup ki­sat­tiin Rukalla

Toimittajalta: On­nel­li­suus koostuu useista eri pa­li­kois­ta

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Syöt­teen maas­to­pyö­rä­reit­te­jä uu­dis­te­taan tänä kesänä – a­lueel­la tehdään myös muita kun­nos­tus­töi­tä

Syötteen maastoreittejä uusitaan tänä kesänä.
Syötteen maastoreittejä uusitaan tänä kesänä.
Kuva: Risto Pikkupeura

Syötteen maastopyöräreittejä uudistetaan tänä kesänä, tiedottaa Metsähallitus.

Toraslammen taipaleelle rakennetaan uusi silta. Rajakosken ylittävä Toraslammen taival on 35 kilometriä pitkä pyöräreitti. Etenkin tulva-aikana reitillä oleva joen ylitys on tuonut suuria haasteita kovan virtauksen vuoksi.

Viime kesänä valmistunut uusi reitti, Ketun kevennys, on puolestaan yhdistetty Pitämävaaran lenkkiin ja Syötteen kierrokseen. Matkaa reitille tulee Kide-hotellilta lähdettäessä noin 22 kilometriä.

Ahmankierros on puolestaan päätetty turvallisuussyistä rauhoittaa pyöräilyltä kokonaan. Loukkaantumisten ehkäisemiseksi reitti muutetaan patikointireitiksi.

Syötteellä urakoidaan myös muita retkeilyrakenteita kuntoon. Suosituimpia maastoreittejä on tämän vuoden aikana kestävöity sorastamalla. Kestävöintejä on tehty Rytivaaraan, Toraslehtoon, Syötteen kierrokselle ja Ketun kevennykselle.

Osaan Syötteen taukopaikoista on kuluneen talven ja kevään aikana remontoitu uudet huopakatot. Kattojen kunnostus jatkuu vielä.

Syksyllä on vuorossa lähtöpisteiden uudistaminen. Kansallispuiston päälähtöpisteen ja sivulähtöpisteiden opasteiden rakenteet ja opastustaulujen sisällöt uusitaan kokonaan. Työt alkavat syyskuun alussa ja valmistuvat syksyn aikana. Syksyllä jatketaan myös moottorikelkkaurien kunnostamista siltojen rakentamisella.