Viikonvaihde: Ko­rouo­man pio­nee­rin mat­kas­sa Rus­keal­la vir­ral­la

Menot: Nappaa tästä vinkit Koil­lis­maan me­noi­hin

Toimittajalta: Oman alan va­lit­se­mi­nen voi olla ta­sa­pai­not­te­lua in­to­hi­mon ja käy­tän­nön vä­lil­lä.

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Syyte po­ron­hoi­to­rik­ko­muk­ses­ta hy­lät­tiin

Oulun käräjäoikeus hylkäsi syytteen poronhoitorikkomuksesta vuosina 2015-2017 Etelä-Kuusamossa Kallioluoman paliskunnan alueella. Oikeus katsoi syytteen aiheettomaksi, koska syytteeseen vastannut Kallioluoman paliskunnan poroisäntä, tapauksen aikana, vuosina 2015-2017, ei ole syyllinen poronhoitorikkomukseen, eikä ole laiminlyönyt velvollisuuttaan valvoa paliskunnan toimihenkilöiden toimintaa ja poronhoitolain noudattamista porojen pellolta pois toimittamista koskevissa asioissa.

Asianomistaja vaati sadon menetyksistä, sadon laadun huononemisesta, porojen häätämiseen kuluneesta työajasta ja puhelinkuluista yhteensä 6 640 euron korvauksia poroisännältä. Koska syyte hylättiin, hylättiin myös kaikki korvausvaatimukset. Valtion tappioksi jäävät asianomistajalle maksetut 129,66 euron korvaukset. Valtio velvoitettiin korvaamaan vastaajan oikeudenkäyntikulut, 3 943,20 euroa korkoineen. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Syyttäjä ja asianomistaja ovat ilmaisseet tyytymättömyyttä tuomioon. Valitusaika umpeutuu 31. elokuuta ja vastavalituksen 14. syyskuuta.