Juuri nyt: Ui­ma­nie­men­tien re­mon­tis­sa Po­siol­la pal­jas­tui iso öl­jy­va­hin­ko – ”Saas­tu­nut­ta maa-ai­nes­ta olemme pois­ta­neet ja ajaneet 20 kuor­ma-au­ton la­val­lis­ta pi­laan­tu­nei­den maa-ai­nes­ten kä­sit­te­ly­lai­tok­seen Kemiin”

Viikon kysymys: Onko vapetus eli säh­kö­tu­pa­koin­ti tuttu ilmiö? – Kerro ko­ke­muk­sis­ta­si viikon ky­sy­myk­seen

Toimittajalta: Mitä yh­teis­tä on Kuu­sa­mon Pal­lo-Kar­huil­la ja Man­ches­ter Ci­tyl­lä?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi 4 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tai­val­kos­kel­la ovi kävi ah­ke­ras­ti – "Täällä on nyt po­si­tii­vis­ta ruuh­kaa"

Sami Koivukangas antaa äänestyslippunsa vaalitoimitsija Kari Jaakkolalle. Vaalitoimitsijat Kari Jaakkola, Pirjo Vahtola ja Esa Tyni valmiina palvelukseen.
Sami Koivukangas antaa äänestyslippunsa vaalitoimitsija Kari Jaakkolalle.
Sami Koivukangas antaa äänestyslippunsa vaalitoimitsija Kari Jaakkolalle.

Vähän ennen puoltapäivää eilen Taivalkosken S-Market Joki-Jussissa jonotettiin. Oli kirkollisvaalien ensimmäinen päivä ja väkeä riitti niin, että jossain vaiheessa oli jo tungoksen tuntua. Vaalitoimitsija Kari Jaakkolan mukaan kello 11,40 oli Taivalkoskella annettu jo alun toista sataa ääntä.

– Täällä on nyt positiivista ruuhkaa, iloitsivat Jaakkola ja toinen vaalitoimitsijoista, Esa Tyni.

Taivalkoskella on neljä ehdokaslistaa ja ehdokkaita on yhteensä 35.

– Taivalkoskella on perinteisesti kirkollisvaaleissa paljon ehdokkaita kunnan asukaslukuun suhteutettuna, Jaakkola kertoo.

Viime vaaleissa Taivalkosken äänestysprosentti oli 31,1, mikä on valtakunnan tasolla korkea. Istuvia kirkkovaltuutettuja löytyy ehdokaslistalta 12. Taivalkosken kirkkovaltuustoon tulee valituksi kaikkiaan 15 henkilöä.

Seurakuntien luottamushenkilöt suunnittelevat, kehittävät ja ohjaavat seurakunnan toimintaa.

Jukka Majava -ehdokaslista on nimensä mukaisesti yhden miehen lista. Hän on kertonut, että seurakunnan talous on yksi hänen huolenaiheistaan.

Koko kansan kirkko -ehdokaslistalla nimiä on kymmenen. Vaaliasiamies Urpo Kortetjärvi kertoo, että ryhmän ensisijaiset tavoitteet ovat yhteistyö muiden ryhmien kanssa, seurakunnan talouden tasapainottaminen, tasa-arvon toteuttaminen seurakuntatyössä ja seurakunnan perustoimintojen tasapuolinen turvaaminen.

Keskustalaisten kirkkoväen -ehdokaslistalla nimiä on 15. Vaaliasiamies Aune Turpeinen on tyytyväinen listaan.

– Meillä on eri ikäisiä ja monen alan ihmisiä alle 20-vuotiaista työssäkäyviin ja eläkeläisiin. Ryhmänä ei ole varsinaisesti asetettu mitään tavoitetta, mutta jokaisella ehdokkaalla on tietenkin tavoite päästä vaaleissa läpi.

Kristillisten perusarvojen puolesta- ehdokaslistalla nimiä on yhdeksän. Vanhoillislestadiolaisuustaustaan pohjautuva ehdokaskunta koostuu sekä nuorista että iäkkäämmistä seurakuntalaisista.

Ehdokkaana oleva Oiva Keränen kertoo, että ryhmän tavoitteet ovat evankeliumin julistaminen Raamatun oppien mukaan kaikissa seurakunnan tilaisuuksissa, ihmisarvon kunnioittaminen sekä kaikista ihmisistä välittäminen. Vaaliasiamies Marja-Riitta Karjalainen on kertonut aikaisemmin ryhmän tavoitteeksi yhdessä tekemisen hengen.

– Haemme keskustelemalla rakentavaa henkeä seurakuntalaisten ja taivalkoskelaisten parhaaksi.

Äänestämään tullut Sami Koivukangas ei pitkään viivytellyt äänestyspaikalla. Hän kertoo käyvänsä antamassa äänensä aina, kun kirkollisvaalit järjestetään.

– Oli helppo löytää mieluinen ehdokas monen hyvän ehdokkaan joukosta. En ole mitenkään hirveän aktiivinen seurakunnan jäsen, mutta seuraan kuitenkin uteliaana, mitä täällä tapahtuu.

Oli helppo löytää mieluinen ehdokas monen hyvän ehdokkaan joukosta.