Joko luit: Tältä näyttää Tai­val­kos­ken var­hais­kas­va­tuk­sen väis­tö­ti­lo­jen ton­til­la nyt

Minne mennä: PaKa:n jää­kiek­ko­kau­si alkaa – kaikkea tätä ja paljon muuta on tar­jol­la Koil­lis­maan ta­pah­tu­mis­sa

Pääkirjoitus: Mihin suun­taan laiva lopulta kään­tyy?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi + Lehti 4 kk vain 59 €, tilaa tästä!

Tai­val­kos­ken kunta siirtää pal­ve­lui­taan ou­lu­lai­sel­le Mo­net­ral­le – Työ­pai­kat säi­ly­vät Tai­val­kos­kel­la

Taivalkosken kunnanhallitus on päättynyt, että kunnan talous- ja henkilöstöhallintoa siirretään Monetra Oulu Oy:lle 1.1.2019 alkaen. Tavoitteena on saada kyseiset tehtävät palvelukeskuksen hoidettavaksi, millä vähennetään talous- ja palkkahallinnon haavoittuvuutta.

Monetra Oulu Oy on kuntien ja kuntayhtymien omistama palvelukeskus, joka on valittu myös tulevan Pohjois-Pohjanmaan maakunnan talous- ja henkilöstöhallinnon palveluiden tuottajaksi. Monetra Oulussa työskentelee tällä hetkellä noin 480 henkilöä.

Kunnanhallituksen päätökseen sisältyy, että samassa yhteydessä siirtyy maksimissaan neljä henkilöä Monetran palvelukseen liikkeenluovutuksella. Henkilöstön siirto toteutetaan yhteistoimintamenettelyssä, ja henkilöt siirtyvät niin sanottuina vanhoina työntekijöinä.

Monetraan siirtyvät talous- ja palkkahallinnon henkilöt jäävät työskentelemään Taivalkosken kuntaan, joten työpaikat säilyvät Taivalkoskella. Monetrassa suositaan paikasta riippumatonta työskentelyä ja jatkossa on mahdollista, että Taivalkoskelta käsin voidaan tuottaa myös muiden asiakkaiden talous- ja palkkahallinnon palveluita.