Tai­val­kos­ken lapset mäkeen

Iso-Syöte tarjoaa laskettelupäivän ekaluokkalaisille

Annikki Jaakkola pääsi ensimmäistä kertaa suksille Heidi Terentjeff-Jaurakkajärven opissa. Opetuksen jälkeen kaikki hiihtokoululaiset saivat ensimmäiset omat hissiliput.
Annikki Jaakkola pääsi ensimmäistä kertaa suksille Heidi Terentjeff-Jaurakkajärven opissa.
Annikki Jaakkola pääsi ensimmäistä kertaa suksille Heidi Terentjeff-Jaurakkajärven opissa.

Taivalkosken koululaiset pääsevät tänä talvena ilmaiseksi mäkeen. Hiihtokeskus Iso-Syöte tarjoaa kaikille Oulussa, Kempeleessä, Pudasjärvellä tai Taivalkoskella asuville 1. luokkalaisille laskettelupäivän. Ensimmäinen ryhmäninnokkaita laskettelijan- ja lumilautailijanalkuja pääsi tutustumaan lajien saloihin aurinkoisessa säässä sunnuntaina. Päivä alkoi turvallisesti hiihtokoulusta, jonka jälkeen lapset saivat välineet ja hissilipun käyttöönsä loppupäivän ajaksi ilmaiseksi. Tavoitteena on tarjota hauska ja turvallinen laskettelukokemus kaikille seudun ekaluokkalaisille. Tempauksen takana ovat Iso-Syötteen yrittäjäsisarukset Mikko Terentjeff ja Heidi Terentjeff-Jaurakkajärvi.

Tyttärensä Annikin hiihtokoulun sujumista Iso-Syötteen Lumimaassa seuraamassa ollut Pudasjärveläinen Annu Jaakkola kehui mahdollisuutta aloittaa laji helposti.

– Ihanaa nähdä miten tytär viihtyy taitavan opettajan ohjauksessa. Ekaluokkalaisten menoa on mukava seurata, he kun ovat selvästi oppineet jo lyhyen koulu-uransa aikana ottamaan ohjeita vastaan, Annu kertoi katsellessaan Heidi Terentjeff-Jaurakkajärven perässä kiemurtelevaa lapsijonoa.

Tavoitteena on tarjota hauska ja turvallinen laskettelukokemus.

Jaakkolat olivat rinteessä ensimmäistä kertaa, mutta hienosti sujuneen kokeilun ansiosta tarkoitus oli tulla pian uudelleen laskettelemaan. Päivän tarjoamaa helppoutta kehuivat myös muut vanhemmat. Moni mainitsi laskettelun kokeilemisen olleen jo aiemmin mielessä, mutta tilaisuuden ansiosta kaikki hoitui helposti ja tuli lähdettyä tunturiin.

Opetuksen jälkeen kaikki hiihtokoululaiset saivat ensimmäiset omat hissiliput.

– Meille tärkeää on tarjota lapsille mahdollisuus päästä kokeilemaan uutta lajia laadukkaan hiihdonopetuksen kautta. Hauska ja turvallinen ensikosketus antaa mahdollisuuden kipinän syttymiselle, kertoo lumilautaryhmää opettanut Mikko Terentjeff. Lapsi ei kuitenkaan tarvitse olla lajin aloittaakseen: Meillä käy myös paljon aikuisia opettelemassa sekä lumilautailun-, että laskettelun alkeita. Moni on saattanut joskus vuosikymmeniä sitten kokeilla lajia, mutta muistot eivät ole välttämättä tuon ajan välineistä ja mahdollisesti puuttuneen opetuksen ansiosta parhaita.

Ensimmäisessä ilmaisessa laskettelupäivässä oli mukana reilu tusina 1.luokkalaista, yhteensä ilmoittautuneita on noin 50. Seuraaviin neljään laskettelupäivään on vielä tilaa.