Juuri nyt: Ui­ma­nie­men­tien re­mon­tis­sa Po­siol­la pal­jas­tui iso öl­jy­va­hin­ko – ”Saas­tu­nut­ta maa-ai­nes­ta olemme pois­ta­neet ja ajaneet 20 kuor­ma-au­ton la­val­lis­ta pi­laan­tu­nei­den maa-ai­nes­ten kä­sit­te­ly­lai­tok­seen Kemiin”

Viikon kysymys: Onko vapetus eli säh­kö­tu­pa­koin­ti tuttu ilmiö? – Kerro ko­ke­muk­sis­ta­si viikon ky­sy­myk­seen

Toimittajalta: Mitä yh­teis­tä on Kuu­sa­mon Pal­lo-Kar­huil­la ja Man­ches­ter Ci­tyl­lä?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi 4 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tai­val­kos­ken seu­ra­kun­nan tie­do­tus ontuu – kir­kol­lis­vaa­lien alla ky­sel­lään päi­vi­tys­tä seu­ra­kun­nan net­ti­si­vuil­le

Kaikki taivalkoskelaiset eivät ole tyytyväisiä seurakunnan tiedottamiseen. Arkistokuva.
Kaikki taivalkoskelaiset eivät ole tyytyväisiä seurakunnan tiedottamiseen. Arkistokuva.
Kaikki taivalkoskelaiset eivät ole tyytyväisiä seurakunnan tiedottamiseen. Arkistokuva.
Kuva: Harri Karjalainen

Taivalkoskelaiset ovat seuranneet ihmeissään seurakunnan nykyistä niukkaa tiedottamislinjaa. Kirkollisvaalien ennakkoäänestys alkaa ensi viikolla eikä nettisivuja ole päivitetty syyskuun alusta alkaen. Uudet sivut aukeavat vasta tämän kuun lopussa.

Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Tuomo Turpeinen myöntää, että sivujen päivityksen ajankohta on huonosti valittu ja kertoo, että ajankohdasta päättivät viranhaltijat. Seurakunnan facebook-sivut ovat sen sijaan ajan tasalla.

– Seurakunnan virallinen tiedotuslehti on Taivalkosken Sanomat, ja sen sivuilta löytyy tarvittava tieto, hän huomauttaa.

Uudet seurakunnan kotisivut julkaistaan marraskuun lopussa. Ne piti avata elokuun lopussa, mutta niistä vastaavan työntekijän virkavapauden vuoksi niiden julkaisu viivästyi.

Seurakuntavaaleista on tiedotettu Taivalkosken sanomissa, Facebook-sivuilla ja jokaiselle äänioikeutetulle on lähetetty vaalikirje. Seurakunnassa on järjestetty myös vaalipaneeli.

Seurakunnassa on parhaillaan avoimena kirkkoherran viransijaisuus Tuomo Törmäsen saatua virkavapaata väitöskirjan tekoon Helsingin yliopistoon. Törmänen on myös hakenut Helsinkiin Pakilan seurakunnan kirkkoherraksi.

Myös nuorisotyön viransijaisuus on Taivalkosken seurakunnassa avoinna. Molempien sijaisuuksien hakuaika päättyy ensi viikon torstaina. Seurakuntalaiset ihmettelevät kovasti työntekijöiden suurta vaihtuvuutta viime aikoina.

Koillissanomiin yhteyttä ottaneet seurakuntalaiset kertovat myös heille olevan epäselvää, onko pastori Matias Muholalla osa-aikainen vai kokopäiväinen virka. Turpeinen kertoo, että Muhola työskentelee 80-prosentin työajalla.

Seurakunnan heikosta tiedottamisesta kertoo sekin, ettei kirkkovaltuuston eikä kirkkoneuvoston päätöksiä ole julkisesti nähtävillä ja kirkkoherranvirasto on auki ainoastaan maanantaista keskiviikkoon aamupäivisin.

Taivalkosken seurakunnan kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston päätökset ovat kuitenkin julkisesti nähtävillä kirkkolain vaatimusten mukaisesti kirkkoherran viraston taloustoimistossa muulloinkin kuin viraston aukioloaikoina.

Rekisteripalvelut siirtyivät kesäkuussa Oulun aluerekisterikeskuksen hoidettavaksi.

Juttua on muokattu 5.11. klo 19.54, lisätty seuraavat tiedot:

Taivalkosken seurakunnan kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston päätökset ovat julkisesti nähtävillä kirkkolain vaatimusten mukaisesti kirkkoherran viraston taloustoimistossa muulloinkin kuin viraston aukioloaikoina.

Uudet seurakunnan kotisivut julkaistaan marraskuun lopussa. Ne piti avata elokuun lopussa, mutta niistä vastaavan työntekijän virkavapauden vuoksi niiden julkaisu viivästyi. Seurakuntavaaleista on tiedotettu Taivalkosken sanomissa, Facebook-sivuilla ja jokaiselle äänioikeutetulle on lähetetty vaalikirje. Seurakunnassa on järjestetty myös vaalipaneeli.