Mainos

Täl­lai­nen on hi­moit­tu Fit­Nord-säh­kö­pyö­rä: ”Akku kestää Ke­mi­jär­vel­tä Kuu­sa­moon”

Sähköpyörien suosio on hurjassa kasvussa, ja erityisesti yksi sähköpyörämalli on tänä vuonna ylitse muiden.

Sähköpyörien suosio on hurjassa kasvussa ja erityisesti yksi sähköpyörämalli on tänä vuonna ylitse muiden.
Sähköpyörien suosio on hurjassa kasvussa ja erityisesti yksi sähköpyörämalli on tänä vuonna ylitse muiden.

Sähköpyörä on nopea ja edullinen tapa liikkua työ- ja vapaa-ajan matkat. Tänä keväänä poikkeuksellisen ilmiön on aiheuttanut Suomessa suunniteltu FitNord-sähköpyörä.

Yhdellä latauksella 150 km

Kuntokaupan tuoteasiantuntija Henri Laine kertoo, että FitNord Ava 300 on tämän kevään ylivoimaisesti kysytyin sähköpyörä.

– Tässä pyörässä yhdistyvät tyylikäs ulkonäkö, kohtuullinen hinta ja harvinaisen pitkä akunkesto.

Laine kertoo testanneensa lukuisia eri sähköpyöriä, mutta tämä pyörä erottuu joukosta monella tapaa.

– Tämän hintaluokan sähköpyörissä akku kestää yleensä vain 50–80 kilometriä, mutta Ava 300 -sähköpyörässä yhdellä latauksella voi ajaa jopa 150 km. Tällä pyörällä työmatkapyöräilijän tarvitsee ladata akkua vain kerran viikossa ja pidemmätkin reissut onnistuvat, sillä akku kestää vaikka Kemijärveltä Kuusamoon. En tiedä muita sähköpyörämerkkejä, joissa tällä hinnalla saisi näin suuren, melkein 20 ampeeritunnin akun.

Sähköpyörä maksaa itsensä takaisin nopeasti

Sähköpyörien tuotekehitys on ottanut viime vuosina isoja harppauksia. Aiemmin laadukkaasta sähköpyörästä joutui maksamaan jopa yli 5000 euroa, vaikka toimintasäde oli yli puolet lyhempi ja pyörä oli rakenteeltaan raskas. Tänä päivänä laadukkaan sähköpyörän saa jo alle 2500 eurolla, ja pyörää on helppo ja kevyt käsitellä.

Osuuspankin selvityksen mukaan 10 vuotta vanhan auton kustannus on yli 5000 euroa vuodessa, joten auton vaihtaminen sähköpyörään tuo merkittävät säästöt.

– Sähköpyörä maksaa itsensä takaisin alle puolessa vuodessa ja tilille jää vielä reilusti rahaa koronan jälkeistä lomamatkaa varten.

Monia yllättää, että sähköpyöräily on myös tehokasta rasvanpolttoliikuntaa. Sähköpyörällä syke pysyy vaihtelevassakin maastossa 50–70 %:n sykealueella, joka on ihanteellinen syketaso rasvanpolttoon. Sähköpyöräilyn keveys innostaa kulkemaan pidempiäkin matkoja, jolloin kokonaiskulutus nousee usein suuremmaksi kuin tavallisella polkupyörällä.

”Myydään loppuun alkukesän aikana”

Sähköpyörien suosio kasvaa kaikkialla maailmassa voimakkaasti, eikä tehtaiden tuotantokapasiteetti pysty vastaamaan kasvaneeseen kysyntään. Monet suurimmat pyörävalmistajat ovat myyneet tämän kauden sähköpyöränsä loppuun jo ennakkoon. Laine suosittelee hankkimaan sähköpyörän nyt, kun suosituimpia malleja on vielä saatavilla.

– Sähköpyörien kysyntä on niin suurta, että monet mallit myydään loppuun jo alkukesän aikana. Suosituimpia hittituotteita, kuten Ava 300 -kaupunkipyöriä ja Ranger 300 -maastopyöriä ei riitä kaikille, joten kannatta olla nopea, jos haluaa päästä vielä tänä kesänä polkemaan.

Artikkelissa mainitut FitNord-sähköpyörät

Naisten FitNord Ava 300 -sähköpyörä:

www.kuntokauppa.fi/fitnord-ava-300-sahkopyora


-

Miesten FitNord Ranger 300 -sähkömaastopyörä:

www.kuntokauppa.fi/fitnord-ranger-300-sahkomaastopyora 


-

Kaikki sähköpyörät:

www.kuntokauppa.fi/sahkopyorat 


Lähde: https://op.media/talous/Autot-ja-liikenne/Oletko-koskaan-laskenut-mita-autolla-ajaminen-oikeasti-maksaa-194e64b63b5d4cc8b8ca9c653f8d6b49