Juuri nyt: Ra­vin­to­la piste avataan uu­del­leen ensi lauan­tai­na

Joko luit: Isoja kaloja nousi ver­kos­ta Kuu­sa­mos­sa - lue tästä uusin ka­la­ki­sa­jut­tu

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tämä päätös tuli yk­si­mie­li­ses­ti ilman yhtään pu­heen­vuo­roa: ­Kuu­sa­mon ve­ro­pro­sen­tit pysyvät en­nal­laan

Valtuuston kokous pidettiin valtuustosalin remontin takia tällä kertaa Kuusamotalon saliluokassa. Etualalla kokoomuksen Tuula Mustonen sekä keskustan Juhani Määttä ja Heikki Härkönen. Pöytäkirjantarkistajista jouduttiin äänestämään. Äänestysvuorossa Jouni Mustonen ja äänestyskulhoa pitelee asianhallintasihteeri Leena Tervo.
Valtuuston kokous pidettiin valtuustosalin remontin takia tällä kertaa Kuusamotalon saliluokassa. Etualalla kokoomuksen Tuula Mustonen sekä keskustan Juhani Määttä ja Heikki Härkönen.
Valtuuston kokous pidettiin valtuustosalin remontin takia tällä kertaa Kuusamotalon saliluokassa. Etualalla kokoomuksen Tuula Mustonen sekä keskustan Juhani Määttä ja Heikki Härkönen.
Kuva: Mikko Häme

Kunnallisveroprosentti tulee olemaan tasan 20, yleinen kiinteistöveroprosentti 1,10, vakituisten asuinrakennusten kohdalta 0,50, muut kuin vakituiset asuinrakennukset 1,10, voimalaitokset 2,50 ja yleishyödyllisten yhteisöjen osalta tasan nolla.

Rakentamattomista rakennuspaikoista ei peritä erityistä kiinteistöveroa ensi vuonna.

Kaikki muut verot ovat pysyneet vuodesta 2013 lähtien samoina, ainoastaan kunnallisveroprosenttia on muuttunut 0,50 prosenttiyksikköä, sillä se nostettiin vuodelle 2014 tasan 20,00:een.

Tämän vuoden toisessa osavuosikatsauksessa arvioidaan, että verotuloja kertyy 50,9 miljoonaa euroa. Arvio pohjaa Kuntaliiton viime vuoden lokakuun verotuloennusteeseen.

Kuntaliiton uusi ennuste puolestaan arvioi kaupungin tämän vuoden verotuloiksi 52,7 miljoonaa euroa eli 1,8 miljoonaa euroa enemmän kuin talousarvioon on ennustettu.

Valtiovarainministeriö on antanut viime joulukuussa päätöksen tämän vuoden kuntakohtaisista valtionosuuksista. Sen mukaan Kuusamon kaupungille kertyy tänä vuonna valtionosuutta yhteensä 46,1 miljoonaa euroa.

Kuusamon kaupungin tämän vuoden tilikauden ylijäämäksi on ennustettu 466 000 euroa.

Tilastokeskuksen julkaisemassa väestön ennakkotilastossa Kuusamon asukasluku oli tammikuun lopussa 15 515 asukasta ja elokuun lopussa 15 391. Väkimäärä väheni 124 henkilöllä.

Kuusamon työllisyystilanne on parantunut vuoden aikana. Työttömyysaste oli tammikuussa 13,2 prosenttia ja elokuussa 11,6 prosenttia. Työttömien työnhakijoiden määrä on pudonnut samana aikana 915:stä 788:aan.

Kokouksessa äänestettiin pöytäkirjantarkistajista. Heikki Kallunki sai 37 ääntä, Arto Hannola 36 ääntä ja itseään esittänyt Joukamo Kortesalmi yhden äänen.

”Rakentamattomista rakennuspaikoista ei peritä erityistä kiinteistöveroa ensi vuonna.