Tanssin kil­pai­lu­ryh­mil­lä tulossa vilkas ki­sa­ke­vät

Kuusamo-opiston tanssin erikoiskoulutusryhmien kevät on ennennäkemättömän vilkas. Kilpailu- ja katselmusmatkoja on ryhmillä enemmän kuin koskaan aikaisempina vuosina, kertoo erikoiskoulutusryhmien tanssinopettaja Elena Hietala.

Kisaputki käynnistyi, kun 11-15-vuotiaiden junioreiden pienryhmä Kuurankukka matkasi Jyväskylän showtanssikisaan muutama viikko sitten. Lasten muodostelmaryhmä Kuutamon Tähti puolestaan osallistui reilu viikko sitten Arktiset Askeleet -kutsutapahtumaan Oulussa.

– Seuraavaksi on vuorossa discotanssin SM-kisat Seinäjoella viikon päästä. Sinne lähdetään aikuisten Neidonkenkä-pienryhmän kanssa.

Lasten showtanssin SM-kilpailut ovat vuorossa myös lähiviikkoina. Ouluun lähtevät lasten muodostelmaryhmä Kuutamon Tähti sekä lasten pienryhmä Metsäntähdet.

Toukokuussa on vuorossa junioreiden ja aikuisten showtanssin SM-kisat. Kuusamosta lähdetään sinne kahden joukkueen voimin, kun kisaan osallistuvat aikuisten muodostelma-ryhmä sekä muodostelma junioreiden Corals-ryhmä.

Aikuisten Cresent-showtanssiryhmä valittiin mukaan Kuopio tanssii ja soi -tapahtumaan. Ryhmän Kirsikkapuu-niminen esitys nähdään tapahtumassa kesäkuussa.

– Pääsy Kuopio tanssii ja soi -tapahtumaan tuli meille iloisena yllätyksenä. Cresent-ryhmälle reissu merkitsee erityisen paljon, sillä se on samalla heille viimeinen yhteinen katselmusmatka. Tytöt ovat kukin lähdössä pian opiskelemaan eri paikkakunnille ja ryhmä on tässä muodossa lopettamassa.

Erikoiskoulutusryhmissä edetään nuoren omien tavoitteiden mukaan. Ryhmiin hakeudutaan koetanssien kautta, minkä jälkeen käydään läpi sekä tanssijan henkilökohtaiset että ryhmän yhteiset tavoitteet. Kukin ryhmä tähtää kilpailukykyisen ohjelman valmistamiseen.

– Kilpailu- ja katselmusmatkat ovat tanssijoille todella tärkeitä ja antoisia reissuja. Matkoilla opitaan, koetaan ja nähdään paljon sekä tutustutaan toisiin tanssijoihin. Ryhmän yhteishenki kasvaa aina huimasti yhteisten kokemusten kautta. Kisamenestys ei niinkään ole tärkeää, vaan koko kokemus. Tärkeintä on, että tanssijat itse ovat omaan esitykseensä tyytyväisiä ja pääsevät herättämään tanssillaan tunteita ja viihdyttävyyttä katsojille. Lasten ja nuorten innostus on valtava ja se saa myös meidät opettajat jaksamaan ja innostumaan vuodesta toiseen, Hietala kertoo.

”Kilpailu- ja katselmusmatkoja on tanssiryhmillä enemmän kuin koskaan aikaisempina vuosina.
”Lasten ja nuorten innostus on valtava ja se saa myös meidät opettajat jaksamaan ja innostumaan vuodesta toiseen.