Juuri nyt: Ui­ma­nie­men­tien re­mon­tis­sa Po­siol­la pal­jas­tui iso öl­jy­va­hin­ko – ”Saas­tu­nut­ta maa-ai­nes­ta olemme pois­ta­neet ja ajaneet 20 kuor­ma-au­ton la­val­lis­ta pi­laan­tu­nei­den maa-ai­nes­ten kä­sit­te­ly­lai­tok­seen Kemiin”

Viikon kysymys: Onko vapetus eli säh­kö­tu­pa­koin­ti tuttu ilmiö? – Kerro ko­ke­muk­sis­ta­si viikon ky­sy­myk­seen

Toimittajalta: Mitä yh­teis­tä on Kuu­sa­mon Pal­lo-Kar­huil­la ja Man­ches­ter Ci­tyl­lä?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi 4 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tässä kes­kus­tan edus­kun­ta­vaa­li­lis­taa – Ulla Par­viai­sen eh­dok­kuus var­mis­tui

Kansanedustaja Ulla Parviainen tähtää toiselle kaudelle. Harri Karjalaisen paikasta keskustan listalla päätetään 13. lokakuuta piirikokouksessa Tyrnävällä.
Kansanedustaja Ulla Parviainen tähtää toiselle kaudelle.
Kansanedustaja Ulla Parviainen tähtää toiselle kaudelle.
Kuva: Mikko halvari

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin jäsenvaalin alustava tulos kertoo, että kuusamolainen Ulla Parviainen on ensi kevään eduskuntavaaleissa keskustan ehdokaslistalla. Keskustapuolueen piirikokouksella on muiden jäsenvaalissa paljon ääniä saaneiden koillismaalaisten ehdokkaiden osalta muutosmahdollisuus. Se voi nimittää ehdokkaaksi myös sellaisia henkilöitä, jotka eivät olleet mukana jäsenvaalissa.– Kahdeksan ensimmäistä valitaan ehdokkaiksi suoraan ja sitten piirikokouksessa 13. lokakuuta valitaan seitsemän lisää, kertoo jäsenäänestyksessä sijalle 13. yltänyt luokanopettaja Harri Karjalainen Taivalkoskelta.Seitsemästä piirikokouksen valitsemasta ehdokkaasta vähintään kahden on oltava jäsenvaalin sijoilta 9-15.– Piirikokous painottaa todennäköisesti alueellisia näkökohtia ja esimerkiksi ikäryhmiä, että saadaan edustava vaalilista, Karjalainen arvioi.

Ulla Parviainen kertoo, että vaalityöhön on mukava lähteä. Varsinaista ohjelmaa hiotaan vielä ja tukiryhmän kokoonpano kehittyy, hän kertoo.– Juha Säkkinen jatkaa vaalityötä tekevän Samaan suuntaan ry:n puheenjohtajana. Ennen piirikokousta katsotaan, kuka tahtoisi tulla vetämään esimerkiksi kansalaisverkostoa. Viimeksi noin sadan hengen ryhmää vetämässä oli maakuntaneuvos Pauli Saapunki.

Karjalainen kertoo lähteneensä keskustan ehdokashakuun mukaan aluksi varovaisesti myöntyen, kun istuva kansanedustaja Niilo Keränen on jäämässä sivuun ja Karjalaista pyydettiin.– Sitten innokkuus on kasvanut, kun ihmiset lähtivät näin hyvin mukaan lyhyessä ajassa.Karjalainen kertoo tähtäävänsä eduskuntaan tosissaan.– Lähden liikkeelle siitä, että koko Suomen kukoistavana pitäminen hyödyttää kaikkia. Toisena lähtökohtana on lasten ja nuorten sekä lapsiperheiden asioiden ajaminen. Kolmanneksi korostan osaamiseen ja koulutukseen satsaamista, kertoo Karjalainen.

Paikkansa varmistaneen Parviaisen ja lisäksi listalla on Karjalainen Taivalkoskelta sekä Pudasjärveltä metsuri Vesa Riekki sekä yrittäjä Anni-Inkeri Törmänen.Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin jäsenet äänestivät jäsenvaalissa kansanedustajaehdokkaista kuluneena viikonloppuna. Ennakkoäänestys suoritettiin keskiviikosta perjantaihin 12.-14. syyskuuta. Tulokset tarkistetaan vielä.Puolueen Pohjois-Pohjanmaan eduskuntavaaliehdokkaat nimetään piirikokouksessa Tyrnävällä 13.10.2018.

Kahdeksan (8) eniten vaalissa ääniä saanutta henkilöä piirikokous nimeää kansanedustajaehdokkaaksi. Sijoilla 9-15 on viiden (5) ehdokkaan muutosoikeus. Muutosoikeutta käytettäessä voidaan ehdokkaaksi asettaa myös sellainen henkilö, joka ei ole ollut ehdokkaana jäsenäänestyksessä.
Kahdeksan (8) eniten vaalissa ääniä saanutta henkilöä piirikokous nimeää kansanedustajaehdokkaaksi. Sijoilla 9-15 on viiden (5) ehdokkaan muutosoikeus. Muutosoikeutta käytettäessä voidaan ehdokkaaksi asettaa myös sellainen henkilö, joka ei ole ollut ehdokkaana jäsenäänestyksessä.

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin jäsenet äänestivät jäsenvaalissa kansanedustajaehdokkaista kuluneena viikonloppuna. Ennakkoäänestys suoritettiin keskiviikosta perjantaihin 12.-14.9. Alustavat tulokset tarkistetaan tulevalla viikolla.

Juttua korjattu kello 16.00. Keskustan piirikokous Tyrnävällä 13. lokakuuta voi vielä valita paikoille 9-15 muita henkilöitä – kahta lukuunottamatta.

Juttu päivitetty kokonaisuudessaan kello 17.11.