Suurpetokeskus: Eläimet siir­ret­tä­vä toisiin eläin­tar­hoi­hin tai lo­pe­tet­ta­va 31.10 men­nes­sä

Toimittajalta: Bud­je­tin teko voi ah­dis­taa, mutta minulle se toi mie­len­rau­han

Öljy tuoksuu vieläkin: Park­ki­pai­kan alta nos­tet­tu 3500 tonnia saas­tu­nut­ta maata

Mainos: Paikallista tietoa ja ymmärrystä – tutustu Koillissanomiin 1 kk 1 €

"Tässä pääs­tiin nyt säi­käh­dyk­sel­lä " - Ki­pi­nä­vah­ti ai­heut­ti suur­pa­lo­hä­ly­tyk­sen puun­ja­los­tus­teh­taal­le Po­siol­la

Kipinävahti aiheutti suurpalohälytyksen puunjalostustehtaalle Posiolla maanantaina. Kysymyksessä oli Kuusamontien varressa sijaitseva entinen Mattiovi Oy:n, nykyisen Jeld-Wen Suomi Oy:n tehdas.

Lapin pelastuslaitoksen Posion yksikkö sai hälytyksen paikalle kello 12.17. Paikalle myös hälytettyjen Kuusamon ja Taivalkosken pelastuslaitoksien hälytykset peruttiin ennen laitosten autojen liikkeelle lähtemistä.

 

– Höylästä puruputki oli lähtenyt irti. Sen seurauksena puru ei poistunut höylästä, ja höylän terän ympärille kertyvä aines lämpeni, josta tuli kipinävahtihälytys, Lapin pelastuslaitoksen Posion yksikön kalustonhoitaja, palomies Ali Mattila kertoo.

– Varsinaista tulipaloa ei päässyt syntymään. Tehtaan henkilökunta avasi vesipostit, joista he suihkuttivat kuumaan aineskasaan vettä.

– Kipinävahdit ovat onneksi herkkiä reagoimaan, niin kuin niiden tuleekin olla. Tässä päästiin nyt säikähdyksellä, Mattila toteaa.

 

– Kysymyksessä on iso tehdaskiinteistö, niin sen vuoksi hälytys lähtee hätäkeskuksesta heti myös Posion aseman lisäksi naapurikuntiin Kuusamoon ja Taivalkoskelle.

”Tehtaan henkilökunta avasi vesipostit, joista he suihkuttivat kuumaan aineskasaan vettä.