Tilaajille

Tee itse graa­vi­ka­lat jou­lu­pöy­tään – ko­kei­lun­ha­lui­set voivat testata vaik­ka­pa mus­tik­ka­graa­vaus­ta

Parhaimpia kaloja graavattavaksi ovat lohi, kirjolohi ja siika.

Tilli, rosepippuri, sitruuna tai vaikkapa fenkolinsiemenet nostavat graavatun kirjolohen makuelämyksen uudelle tasolle.
Tilli, rosepippuri, sitruuna tai vaikkapa fenkolinsiemenet nostavat graavatun kirjolohen makuelämyksen uudelle tasolle.
Kuva: Mika Remes

Graavikala kuuluu monen mielestä joulun juhlapöytään. Itse tehty graavikala tekee vaikutuksen, vaikka valmistus on todella helppoa ja käy kuin itsestään.

Graavaaminen eli tuoresuolaus on tapa raakakypsyttää kalaa. Muita raakakypsytystapoja ovat esimerkiksi hapolla kypsentäminen, jota käytetään cevicheä valmistaessa. Kun kala graavataan, se ikään kuin haudataan suolaan: ruotsin sana grav tarkoittaa hautaa, ja siitä tulee graavikalan nimikin.