Kokeilu: Tekoäly otsikoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Toi­veis­sa tal­koo­po­ru­kan nuo­ren­nus­leik­kaus – KEV ja PaKa aloit­ta­vat yh­teis­työn Meijän Nor­di­cis­sa

Allekirjoitustilaisuudessa Markku Kantola (vas. ed.), Jarkko Ruhanen, Reino Moilanen, Mika Määttä, Tuomo Hänninen, Seppo Linjakumpu ja Tarmo Ronkainen.
Allekirjoitustilaisuudessa Markku Kantola (vas. ed.), Jarkko Ruhanen, Reino Moilanen, Mika Määttä, Tuomo Hänninen, Seppo Linjakumpu ja Tarmo Ronkainen.
Kuva: MIKKO HÄME

Kuusamon Erä-Veikot ja Kuusamon Pallo-Karhut allekirjoittivat viime perjantaina yhteistyösopimuksen tulevaa maailmancupin avausta eli Meijän Nordicia silmällä pitäen.

Kyse on kisojen talkooväestä.

Sopimuksen mukaan PaKa hankkii talkoolaisia Nordicin tapahtumaan Erä-Veikkojen ilmoittamiin tehtäviin tarpeen mukaan. Pallo-Karhut saa talkootyöstä tietyn korvauksen. Mukana ovat PaKan jaostoista jalkapallo, lentopallo, jääkiekko ja salibandy.

KEV:n toiminnanjohtajan Seppo Linjakummun mukaan toimella haetaan paikallista yhteistyötä ja suurin yhteinen nimittäjä on Pallo-Karhut.

– Asiasta on keskusteltu loppukesästä saakka ja nyt on päästy sopimukseen.

Maailmancupin avaus vaatii runsaat 700 talkoolaista.

– Mitä enemmän mukana on paikallista väkeä, sen helpompi asioita on hoitaa, otetaanpa esimerkiksi vaikkapa majoitus. Saamme myös nuorennettua porukkaa. Sopimuksen myötä tuemme paikallista urheiluelämää, Linjakumpu sanoi.

Muualta, esimerkiksi Kajaanin, Oulun ja Rovaniemen eri oppilaitoksista tulee edelleen noin 150-200 talkoolaista.

Pallo-Karhujen puheenjohtaja Mika Määttä sanoi urheiluseurojen välisen yhteistyön olleen hyvää. Hän halusi kiittää, että seuralle annettiin tällainen mahdollisuus.

Jääkiekkojaoston Markku Kantola sanoi Nordicin olevan kaikkien etu. Sillä on niin suuri näkyvyys, ettei vastaavaa mainosta saisi millään rahalla.

Ruka Nordic järjestetään 23.-26. päivinä marraskuuta ja kisat ovat järjestyksessään kuudennettoista, sillä ensimmäinen maailmancupin avaus oli Rukalla vuonna 2002.

Tämän vuoden Nordicista odotetaan jopa kaikkien aikojen kovatasoisimpia, sillä olympialaiset järjestetään Etelä-Koreassa ensi helmikuussa.

”Mitä enemmän mukana on paikallista väkeä, sen helpompi asioita on hoitaa. Saamme myös nuorennettua porukkaa.