Posion kunta hel­pot­taa ase­ma­kaa­va-alueen ra­ken­ta­mis­ta, kun­nan­joh­ta­ja näyttää mallia os­ta­mal­la tontin – "Tällä het­kel­lä kat­se­lem­me ta­lo­ku­via"

Mainos: Tilaa tästä jat­ku­van ti­laa­jan etuna ys­tä­väl­le Koil­lis­sa­no­mat Digi alle puoleen hin­taan: 3 kk 14,90 €. Saat lahjan myös it­sel­le­si!

Tilaajille

Tyy­dyt­tä­väs­tä ta­voit­tee­na pa­rem­paan – Ty­rä­jär­vel­lä ja Ko­viol­la on tehty hoi­to­ka­las­tus­ta pit­kään, nyt vä­hen­ne­tään myös valuvia ra­vin­tei­ta

Taivalkoski

Tyräjärven ja Koviojärven vesistöjen tila on heikentynyt ravinteiden takia. Järviin on kertynyt fosforia, jota pyritään saaman pois kahdella tavalla: kalastamalla ja estämällä lisäravinteiden valuminen. Vesistöjen kunnostukseksi on laadittu toimenpidesuunnitelma. Nykytilaselvityksen mukaan järviin tulee 250 kiloa fosforia vuosittain ja järvi kestäisi 200 kiloa.

– Ensi hätään tavoite on vähentää tulevan fosforin määrää 50 kilolla. Silloin vesistön tilan huonontuminen ainakin pysähtyisi vaikka rehevöityminen ei poistuisi, sanoo Olli Kammonen kalastuskunnasta.