Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Ui­ma­hal­lis­ta tuli kiis­ta­ka­pu­la Tai­val­kos­ken val­tuus­tos­sa

Taivalkosken valtuustossa puitiin taloutta ja hallintosääntöä.

Yksityisteiden kunnossapidon tukeminen sekä monitoimikampuksen suunnittelu ja toteutus puhuttivat kunnanvaltuustoa eniten Taivalkosken ensi vuoden talousarviossa ja vuosien 2024–2025 taloussuunnitelmassa.

Kunnan ensi vuoden talousarvio on noin miljoona euroa alijäämäinen. Yksityisteiden kunnossapidon tukemiseen kunta on varannut kullekin vuodelle 100 000 euroa.

Keskustan Hannu Ervasti esitti, että kunta takaisi tiekuntien yksityisteiden kunnostamista varten ottamat lainat, jotta tiekunnat eivät joutuisi kohtuuttomiin vaikeuksiin. Ervastin esitystä kannattivat Raimo Puolakanaho (ps.) sekä Pasi Kivimäki (sit.).

– Hannu teki hyvän esityksen. On vaikea saada pankilta rahaa, jos ei ole vakavaraista nimenkirjoittajaa. Kunnan kannattaisi ottaa koppi asiasta.

Risto Tyni (kesk.) oli huolissaan siitä, että kunnan säästöt ovat monilta osin kohdistuneet lapsiin. – Esimerkiksi liikuntapaikkojen valojen sammuttamisesta tai lumetuksen lopettamisesta aiheutuvat säästöt ovat pieniä ja teot haittaavat lähinnä lasten harrastamista.
Risto Tyni (kesk.)

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi