Kokeilu: Tekoäly uutisoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

TOIMITTAJALTA: Len­to­pal­lo­ke­vään rat­kai­su­het­ket lä­hes­ty­vät – Pölkky Kuu­sa­mon vä­him­mäis­ta­voit­tee­na run­ko­sar­jas­sa pitää olla kol­man­nen sijan säi­lyt­tä­mi­nen

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Uudet po­ro­va­hin­ko­jen lau­ta­kun­nat aloit­ti­vat – Po­ro­va­hin­ko­lau­ta­kun­ta on puo­luee­ton, it­se­näi­nen ja riip­pu­ma­ton asian­tun­ti­ja­elin

Porovahinkolautakunnan toiminta on käynnistynyt. Porovahinkolautakunta on puolueeton, itsenäinen ja riippumaton asiantuntijaelin. Lautakunta antaa pyynnöstä oikeudellisia asiantuntijalausuntoja porojen aiheuttamista vahingoista ja vahingon suuruudesta, aitaamisvelvollisuudesta sekä porojen käyvästä arvosta tietyissä paliskunnan etuosto-oikeustilanteissa. Lautakunnalle kuuluu myös sovittelu näissä asioissa, kerrotaan puheenjohtaja Ahti Kontturin lähettämässään tiedotteessa.

Maa- ja metsätalousminiteriö nimitti uuden porovahinkolautakunnan ensimmäiset jäsenet 3.6.2021, ja lautakunnan varsinainen toiminta alkoi elokuussa 2021.

– Porovahinkolautakunnan perustamisen myötä aiemmat kuntakohtaiset arvioimislautakunnat lakkautettiin. Uudistuksen tavoitteena oli luoda menettely, jonka avulla porojen aiheuttamia vahinkoja ja aitaamista voitaisiin arvioida puolueettomasti, asiantuntevasti ja kustannustehokkaasti.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.