Tilaajille

Uusi Met­sä­hal­li­tuk­sen luon­to­pal­ve­lu­joh­ta­ja Henrik Jans­son: Luonnon mo­ni­muo­toi­suu­den tur­vaa­mi­nen luo hy­vin­voin­tia koko yh­teis­kun­nal­le

Valtioneuvosto on nimittänyt FM Henrik Janssonin Metsähallituksen Luontopalvelujen johtajaksi. Luontopalvelujohtaja vastaa myös Metsähallituksen julkisten hallintotehtävien kokonaisuudesta. Siihen kuuluu Luontopalvelujen lisäksi Eräpalvelut. Jansson on toiminut 12 vuoden ajan vakituisena Metsähallituksen Luontopalveluissa luonnonsuojelu-, kulttuuriperintö- ja luonnon virkistyskäytön tehtävissä ja viimeiset kolme vuotta Rannikon Luontopalvelujen aluejohtajana. Hän korostaa Luontopalvelujen työn ja tavoitteiden merkitystä paitsi luonnolle myös koko yhteiskunnalle, kerrotaan Metsähallituksen tiedotteessa.

Metsähallituksen Luontopalvelujen ydintehtävä on luonnon monimuotoisuuden turvaaminen, uusi luontopalvelujohtaja korostaa. Luontopalvelut hoitaa Suomen suojelualueverkostoa ja parantaa luonnon monimuotoisuuden tilaa mm. luonnonhoito- ja ennallistamistöin. Jansson muistuttaa myös tämän työn laajemmista yhteiskunnallisista hyödyistä.