Tilaajille

Val­tiol­ta vastaus ul­koi­lu­buu­miin: 10 mil­joo­naa el­vy­tys­ra­haa kuntien lä­hi­vir­kis­tys­aluei­den kun­nos­ta­mi­seen ja ke­hit­tä­mi­seen

Korona-aikana ihmiset löysivät tiensä luontoon ja erilaisille ulkoilu- ja virkistysalueille. Kuvituskuva.
Korona-aikana ihmiset löysivät tiensä luontoon ja erilaisille ulkoilu- ja virkistysalueille. Kuvituskuva.
Kuva: David Grandmougin

Kevään koronarajoitukset saivat suomalaiset ulos liikkumaan ja uusia käyttäjiä löysi tiensä kaupunkiseutujen lähivirkistysalueille. Ulkoilureitit ja muut virkistys- ja viheralueet ovat olleet paikoin ruuhkautuneita ja nykyiset palvelurakenteet, kuten taukopaikat, osoittautuivat riittämättömiksi, Ympäristöministeriön ja Uudenmaan ely-keskuksen tiedotteessa kerrotaan. Osana hallituksen elvytyspakettia kunnille suunnataan rahoitusta virkistysalueiden kunnostamiseen ja kehittämiseen. Avustushaku aukeaa vielä tänä syksynä.

– Nyt poikkeusaikoina yhä useampi suomalainen on hakenut voimaa ja mielenrauhaa luonnosta. Samalla kuntien mahdollisuus satsata virkisyspalveluiden kehitystarpeisiin on haastavassa taloustilanteessa vaikeutunut. Haluamme vastata kysyntään reilulla panostuksella ja avaamme tänä syksynä avustushaun laadukkaiden ja helposti saavutettavien lähiluontokohteiden kehittämiseen, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen sanoo tiedotteessa.