Vih­reil­le tulee yksi li­sä­paik­ka Kuu­sa­mos­sa – en­sim­mäi­nen val­tuus­tos­ta ulos­jää­vä myös vih­reis­tä

Puheenjohtaja Mika Flöjt otti vaalivalvojaisissa kuvan nettiin laitettavaksi.        Kuusamon vihreiden vaalitilaisuudessa seurattiin vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistön tyytyväistä puhetta Ylen vaali-illassa ennakkoäänestystulosten tultua julki.
Puheenjohtaja Mika Flöjt otti vaalivalvojaisissa kuvan nettiin laitettavaksi. Kuusamon vihreiden vaalitilaisuudessa seurattiin vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistön tyytyväistä puhetta Ylen vaali-illassa ennakkoäänestystulosten tultua julki.
Puheenjohtaja Mika Flöjt otti vaalivalvojaisissa kuvan nettiin laitettavaksi. Kuusamon vihreiden vaalitilaisuudessa seurattiin vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistön tyytyväistä puhetta Ylen vaali-illassa ennakkoäänestystulosten tultua julki.
Kuva: Siru Väisänen

Ennakkoäänien saapuminen ei aiheuttanut suuria tunnekuohuja vihreiden vaalivalvojaisissa Kuusamossa, vaikka tulokset lupailivat vihreille yhtä lisäpaikkaa valtuustoon. Valtuustoon olivat pääsemässä Koillismaan Vihreiden puheenjohtaja Mika Flöjt sekä Marjo Kämäräinen, Pekka Virtanen ja Raisa Kuusisto. Pian ehdokkaiden joukosta alkoi kuitenkin kuulua tyytyväistä hyminää.

Puheenjohtaja Mika Flöjt kertoi toivoneensa ”vähintään kuutta paikkaa”, mutta myönsi jo vaalivalvojaisten alussa olevansa todennäköisesti hieman liian positiivinen toiveensa suhteen. – Se oli minun henkilökohtainen toiveeni, varmaan meillä jokaisella on oma tavoitteemme, hän totesi.

Kun äänistä oli laskettu 62 prosenttia, vihreistä oli menossa läpi Raisa Kuusiston tilalla Helena Karjalainen. Karjalaisella oli 35 ääntä ja Kuusistolla 34. Kun äänistä oli laskettu 74 prosenttia, Kuusisto oli noussut takaisin läpimenijöihin ja Karjalainen olisi jäämässä ulos.

Kun kaikki äänet oli laskettu, vihreistä läpi menivät Mika Flöjt, Pekka Virtanen ja uusina Marjo Kämäräinen ja Helena Karjalainen. Raisa Kuusisto oli ensimmäinen, joka jäi pois valtuustosta. Vihreiden Flöjt oli myös vaalien äänikuningas 321 henkilökohtaisella äänellään. Kaikkiaan puolue sai 11,8 prosenttia äänistä ja paikkamäärä nousi kolmesta neljään.

Vihreiden vaalivalvojaiset oli aiottu pitää kahvila Mimosassa, mutta tilaisuus siirrettiin talon takana sijaitseviin VPK:n kokous- ja saunatiloihin, koska sinne saatiin paremmat olosuhteet vaalien televisio- ja nettisivujen tarkkailuun. Tuloksia jännitti paikalla kymmenen henkilöä.