Viime vuoden suo­si­tuim­mat nimet olivat Aino ja Leo – katso vuonna 2020 syn­ty­nei­den lasten suo­si­tuim­mat nimet

Aino ja Leo ovat vuonna 2020 syntyneiden lasten suosituimmat ensimmäiset etunimet, tiedottaa Digi- ja väestötietovirasto, joka on taas listannut viime vuoden suosituimmat lapsille annetut nimet.

Ainon sai ensimmäiseksi nimekseen yhteensä 276 tyttöä. Leo annettiin etunimeksi yhteensä 356:lle pojalle.

Ainon jälkeen suosituimmat tyttöjen ensimmäiset etunimet olivat Olivia, Sofia, Pihla ja Aada. Pojille useimmin annetut etunimet Leon jälkeen olivat Eino, Oliver, Elias ja Onni.

Kaikista tyttöjen saamista nimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Aurora, Olivia ja Emilia. Viisi suosituinta poikien nimeä olivat Juhani, Olavi, Johannes, Mikael ja Oliver.

Ruotsinkielisten tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi oli Ellen. Poikien nimistä suosituin oli Emil. Ellenin sai nimekseen 27 tyttöä ja Emilin 35 poikaa.

Ellenin jälkeen suosituimmat tyttöjen etunimet olivat Stella, Saga, Freja ja Ebba. Pojille annettiin Emilin jälkeen ensimmäiseksi etunimeksi useimmin Oliver, Liam, Edvin ja Benjamin.

Ruotsinkielisten tyttöjen kaikista etunimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Linnea, Elisabeth ja Linnéa. Pojilla taas viisi suosituinta nimeä olivat Alexander, Erik, Johannes, Mikael ja Emil.

Yleisintä on antaa lapselle kaksi etunimeä. Näin teki viime vuonna lähes puolet vanhemmista, 49 prosenttia.

Lähes yhtä suosittua oli kolmen etunimen antaminen, 42 prosenttia vanhemmista teki niin. Yhden etunimen sai kahdeksan prosenttia lapsista. Vain alle prosentti sai neljä etunimeä.

Tilastoissa näkyy myös muutama useamman kuin neljä nimeä saanut lapsi. Tämä on mahdollista esimerkiksi silloin, kun lapsi on nimetty ulkomailla maassa, jossa etunimien määrää ei ole rajoitettu neljään, ja hänet kirjataan Suomen väestötietojärjestelmään, tiedotteessa kerrotaan.

Fakta

Miten nimet laskettiin?

Tiedot suosituimmista nimistä perustuvat yhteensä 47 839:ään viime vuonna syntyneeseen lapseen, jotka olivat saaneet nimen viimeistään 5. huhtikuuta 2021.

Kaikkiaan lapsia syntyi viime vuonna yhteensä 48 186.

Nimen sai 23 356 tyttöä ja 24 483 poikaa.

Suomenkielisiä heistä oli 38 943 ja ruotsinkielisiä 3 246.