Vii­väs­ty­mi­sen syihin otetaan kantaa lop­pu­sel­vi­tyk­ses­sä - pää­ura­koit­si­ja lupaa jää­hal­lin val­mis­tu­van lo­ka-mar­ras­kuun vaih­tees­sa

Kuusamon uuden monitoimihallin rakentaminen ei ole edennyt aikataulussaan jäähallin osalta. Viivästysten vuoksi jäähalli voidaan ottaa käyttöön vasta marraskuussa.
Kuusamon uuden monitoimihallin rakentaminen ei ole edennyt aikataulussaan jäähallin osalta. Viivästysten vuoksi jäähalli voidaan ottaa käyttöön vasta marraskuussa.
Kuva: Mikko Halvari

Kuusamon uuden monitoimihallin rakentaminen ei ole edennyt aikataulussaan jäähallin osalta. Alkuperäisen aikataulun mukaan koko monitoimihallin piti olla valmis 14. syyskuuta.

Viivästysten vuoksi jäähalli voidaan ottaa käyttöön vasta marraskuussa.

– Viivästymisen syyt ovat työmaan sisäisiä asioita, työmaapäällikkö Juho Manninen Manra Oy:stä sanoo.

Koillissanomien saamien tietojen mukaan rakentaminen on viivästynyt joidenkin rakennusteknisten virheiden seurauksena kun jo valmiita kattorakenteita on jouduttu purkamaan ja uudelleen rakentamaan. Lisäksi kaukalon betonivalusta tuli aluksi liian paksu, ja sitä jouduttiin jyrsimään ohuemmaksi.

– Joo, tokihan siellä on tehty tarpeettomasti muutamia asioita. Kattoelementtejä jouduttiin korjaamaan, siellä oli probleema, jouduttiin omilla miehillä sitä aukomaan ja korjaamaan. Betonivalussa oli nystyröitä, joita on jouduttu hiomaan pois, Juho Manninen myöntää tehtyjä asioita. Hän kuitenkin vakuuttaa, etteivät nämä tekijät ole viivyttäneet hallin valmistumista, vaan jo aloittaessa rakentamisen aikataulu oli kuukauden myöhässä, kun vanhan jäähallin purkaminen kesti kuukauden sovittua pitempään.

– Tilaajan kanssa loppuselvityksessä käymme läpi hallihankkeen piirustukset ja suunnitelmien tason. Sitten selviää, millaiset mielipiteet tästä ovat eri osapuolilla.

– Näihin asioihin otetaan kantaa sitten kun pidämme tilaajan (Kuusamon kaupunki) kanssa taloudellisen loppuselvityksen, Manninen lisää.

Mannisen mukaan isoissa rakennushankkeissa – joihin Kuusamon monitoimihallikin kuuluu – aina tapahtuu matkan varrella ennakkoon arvaamattomia asioita.

– Tässä vaiheessa kun iso rakentamishanke alkaa olemaan lopuillaan, niin sanoisin, että pääosin rakentaminen on mennyt hyvin, Manninen toteaa.

Kuusamon kaupungin rakennuttajainsinööri Jyrki Oikarinen puolestaan sanoo, että asiat käydään vastaanoton ja loppuselvityksen yhteydessä läpi.

– Ei tämä ole yksiselitteinen asia. Näkökantoja tähän on monia. Vaikuttava tekijä on myös alihankkijoiden osuus. Nämä kaikki tekijät katsotaan sitten taloudellisessa loppuselvityksessä, onko jollakin jonnekin päin maksettavaa, Oikarinen sanoo.

– Isompi fokus tässä on kuitenkin se, että halli saadaan lopultakin käyttöön, Oikarinen lisää.

Monitoimi-/jäähallin kokonaiskustannusarvio on 6,5 miljoonaa euroa (alv 0). Kohde on saanut avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä 900 000 euroa.