Mainos

Virpi Kätkä kärsi monelle suo­ma­lai­sel­le tutusta vai­vas­ta - nyt hän kertoo, miten löysi avun ja laihtui samalla 10 kiloa

Laulaja Virpi Kätkä, 51, aloitti juoksulenkit ja laihtui parissa kuukaudessa 10 kiloa.

-

CatCat-duosta tuttu laulaja Virpi Kätkä ei ollut koskaan harrastanut aktiivisesti liikuntaa. Kun hänet valittiin kilpailemaan Selviytyjät-ohjelmaan, piti kuntoa kohottaa ja äkkiä.

”Urheilijatuttavani kertoi, että juoksu ja hiihto ovat tehokkaimmat tavat kohottaa kuntoa. Kun aloitin juoksun, ensimmäinen 50 metriä tuntui kamalalta, mutta jo hyvin nopeasti askel keveni ja juokseminen helpottui. Siitä se kipinä syttyi ja nyt minun on pakko päästä lenkille joka aamu.”

Kapuloita rattaisiin iskivät kuitenkin korona ja talvi. Virpin laulukeikat loppuivat ja talvella hänen oli vaikea jatkaa juoksuharrastusta liukkailla keleillä.

”Juokseminen jäi vähemmälle, kun minun ei tarvinnut mahtua esiintymisvaatteisiin enkä uskaltanut juosta talvella ulkona. Samoihin aikoihin sain selityksen pitkään jatkuneisiin oireisiin, kun minulla todettiin refluksitauti. Silloin päätin, että nyt elämäntavat on saatava raiteilleen.”

”Vain 10 minuuttia päivässä riittää”

Virpi alkoi syödä säännöllisemmin ja lisäsi arkeensa liikuntaa. Päivittäistä liikuntaa helpotti kotiin hankittu juoksumatto. Liukkaat kelit eivät olleet enää este ja painokin alkoi pudota.

”Juoksen joka aamu 10 minuuttia juoksumatolla. En halua juosta mitään maratoneja, mutta tämän lenkin ehdin varmasti tekemään joka päivä. Juoksuharrastuksen myötä painoni putosi parissa kuukaudessa 10 kiloa ja refluksitaudin oireet helpottivat. Oloni on nyt selkeästi pirteämpi ja mahdun taas vanhoihin keikkamekkoihin!”

Juoksumatto poistaa tekosyyt

Yleinen harhaluulo on, että juoksumatto olisi aina isokokoinen ja kallis hankinta. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä nykyään modernit juoksumatot vievät kokoontaitettuna vain noin neliömetrin lattiatilaa ja tukevarunkoisen laitteen saa jo alle 700 eurolla. Virpi treenaa kotonaan lähes ammattisalitasoisella FitNord Sprint 500-juoksumatolla.

”Nyt kun minulla on juoksumatto kotona, ei ole enää mitään tekosyitä olla liikkumatta. Tämä juoksumatto on helppokäyttöinen ja erityisen tyytyväinen olen maton joustavaan juoksualustaan, jolla on miellyttävä juosta.”

Virpi on elävä esimerkki juoksun hyödyistä:

”Liike on paras lääke sairauksien ehkäisyyn ja hoidan mieluummin terveyttä kuin sairautta. Vanhemmiten tämä korostuu entisestään. Olen nyt viisikymppisenä paremmassa kunnossa kuin koskaan ja jaksan vetää keikat täysillä. En luopuisi juoksuharrastuksestani enää mistään hinnasta.”

Artikkelissa mainitut juoksumatot

Alle 700 euron juoksumatto FitNord Sprint 100: www.kuntokauppa.fi/fitnord-sprint-100

FitNord Sprint 500, jolla Virpi harjoittelee: www.kuntokauppa.fi/fitnord-sprint-500

Kaikki juoksumatot: www.kuntokauppa.fi/juoksumatot