Vir­ta­nen: Käsmän po­li­tiik­ka on jo pitkään ollut enemmän vihreää

Pekka Virtanen, Mika Flöjt, Vuokko Käsmä (sit.), Marjo Kämäräinen ja Helena Karjalainen (sit.).
Pekka Virtanen, Mika Flöjt, Vuokko Käsmä (sit.), Marjo Kämäräinen ja Helena Karjalainen (sit.).

Kuusamon Vihreä valtuustoryhmä toivottaa tiedotteessaan lämpimästi tervetulleeksi valtuutettu Vuokko Käsmän (sit) mukaan valtuustoryhmän toimintaan.

Tiedotteen mukaan vihreät ovat tehneet Käsmän kanssa hyvää molemminpuolista yhteistyötä edellisellä valtuustokaudella.

– Vuokon asiallinen politiikkalinja ja asiantuntemus nauttii arvostusta yli puoluerajojen. Vihreissä kunnioitamme Vuokon asiantuntemusta ja edistämme hänen nostamiaan asioita yhdessä muiden puolueiden kanssa. Vihreissä ei ole ryhmäkuria ja Vihreissä on oikeus omiin näkemyksiin ja uskomme että yhteistyöstämme tulee hedelmällistä.

Käsmä toteaa tiedotteessa, että politiikka on ryhmätyötä.

– Olen itselleni ja äänestäjilleni vastuussa että ajan lupaamiani asioita ja se on tehokkaampaa ryhmässä kuin yksin. Kuten olen aiemminkin sanonut, sitoutumattomuus kuvastaa itseäni parhaiten ja ajattelun vapaus on minulle hyvin tärkeä arvo. Haluan tehdä ennenkaikkea hyvää asiapolitiikkaa yli puoluerajojen. Haluan näin varmistaa myös sen, ettei nykyisessä mielikuvien hallitsemassa maailmassa synny mielipiteistäni väärinkäsityksiä, eivätkä ne värity kenenkään toisen henkilön tai puolueen mielipiteiden tai toimintatapojen kautta. Tässä Vihreiden ryhmässä uskon että tätä riskiä ei ole ja toimintatavat vastaavat sitä mitä itse arvostan.

Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Virtanen on tiedotteen mukaan jo pitkään pitänyt Vuokko Käsmän politiikkaa enemmän vihreänä kuin perussuomalaisena. Valtuustoryhmän varapuheenjohtaja ja Koilismaan Vihreiden puheenjohtaja Mika Flöjt toivottaa Vuokon lämpimästi tervetulleeksi toimintaan ja arvostamme suuresti koko ryhmässä ja yhdistyksessä hänen ryhmävalintaa.

Kuusamon Vihreässä valtuustoryhmässä on nyt viisi jäsentä Pekka Virtanen, Mika Flöjt, Vuokko Käsmä (sit.), Marjo Kämäräinen ja Helena Karjalainen (sit.).