RIKOKSET: Laiton ra­han­ke­rää­jä voi tulla ovelle

Viikon kysymys: Mitä odo­tuk­sia sinulla on lop­pu­syk­syn suh­teen? – Vastaa viikon ky­sy­myk­seen

Toimittajalta: Jatkuva kiire ei ole hyväksi ke­nel­le­kään

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi + Lehti 4 kk vain 59 €, tilaa tästä!

Vuo­kat­ti-Ru­kan val­men­nus­kes­kuk­sel­le 450 000 euron avustus

Kuusamon valtuutetuille esiteltiin marraskuussa stadium-hanketta. Takana Olympiakomitean jäseniä.
Kuusamon valtuutetuille esiteltiin marraskuussa stadium-hanketta. Takana Olympiakomitean jäseniä.
Kuva: Mikko Halvari

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Vuokatti-Rukan urheiluakatemialle ja Vuokatin valmennuskeskukselle 450 000 avustuksen. Jaettu avustussumma kasvoi merkittävästi, sillä nyt rahaa jettiin urheiluakatemioiden ja valmennuskeskusten toimintaan kaikkiaan 3,7 miljoonaa euroa.

Avustusta jaetaan yhteensä 20 urheiluakatemialle ja valmennuskeskukselle, joiden tehtävänä on kehittää suomalaista huippu-urheilua.

Avustussumma kasvoi lähes 1,8 miljoonalla eurolla viime vuoteen verrattuna. Kasvu johtuu hallitusohjelman linjauksesta toimeenpanna liikuntapoliittisen selonteon toimia. Tämän myötä urheiluakatemioille ja valmennuskeskuksille kohdennettiin lisäresursseja.

– Urheiluakatemioilla ja valmennuskeskuksilla on myös keskeinen rooli suomalaisten huippu-urheilijoiden kansainvälisen menestyksen takaajina. Julkisen talouden suunnitelmassa on varauduttu jatkorahoitukseen seuraavien kolmen vuoden ajan, urheiluasioista vastaava tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen sanoo.

Avustusta voivat saada Suomen Olympiakomitean tunnustamat, valtakunnallisesti tai alueellisesti merkittävät urheiluakatemiat ja valmennuskeskukset. Hakemuksia arvioitaessa otetaan huomioon toiminnan taso ja määrä.