24,1 as­tet­ta – läm­pö­en­nä­tys meni sun­nun­tai­na uu­sik­si! Vuosi sitten kä­vel­tiin han­gil­la, nyt koi­vus­sa on lehti: lähetä oma ku­va­pa­ri­si!

14.5.2017 ja 14.5.2018.
14.5.2017 ja 14.5.2018.
Kuva: Jenny Halvari

Kuusamon lentokentällä mitattiin äitienpäivänä mittaushistorian korkein lämpötila 24,1 astetta celsiusta. Helleraja rikkoen ylitettiin kahdella asteella edellinen vuoden 1975 ennätyskin mitattuna 11. toukokuuta.

Ei sitä hevillä uskoisi todeksi.

14. päivä toukokuuta vuonna 2017 oli äitienpäivä. Aamulla ennen yhdeksää olimme koko perheen voimin Kuusamojärven rannalla. Kävellen pääsi mihin vain, sillä hanki kantoi kulkijaa. Aurinko paistoi täydeltä terältä.

14. päivä toukokuuta vuonna 2018 on tavallinen maanantai äitienpäivän jälkimainingeissa. Aurinko paistaa taas, mutta siinäpä yhtäläisyydet ovatkin. Pyöräilin töihin t-paidassa. Ensimmäiset leskenlehdet ovat jo kukassa. Koivu vihertää hiirenkorvilla.

Sunnuntain, eli äitienpäivän vietimme muuten myös Kuusamojärven rannalla. Grillasimme, me naiset hellemekoissamme ja miehet ilman paitaa. Seurasimme, kun jäät sulivat silmissä, joutsenet huusivat parinhakuaan ja kalanpoikaset puikkelehtivat jo avoimessa rantavedessä.

Löytyykö sinun kännykästäsi kuvia viime vuodelta tai joltain viime vuosilta juuri tältä päivältä? Lähetä se meille ja ota kuva myös siitä, miltä näyttää juuri nyt!

Ihmetellään yhdessä!

Voit lähettää kuvasi Koillissanomien Facebook-sivun kautta tai toimitus@koillissanomat.fi

Kauanko lämpöä jatkuu? Lue tästä jutusta.