Kokeilu: Tekoäly uutisoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

TOIMITTAJALTA: Len­to­pal­lo­ke­vään rat­kai­su­het­ket lä­hes­ty­vät – Pölkky Kuu­sa­mon vä­him­mäis­ta­voit­tee­na run­ko­sar­jas­sa pitää olla kol­man­nen sijan säi­lyt­tä­mi­nen

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

87-vuo­tias Helmi en­sim­mäis­tä kertaa mallina - Ei mikään helppo homma: ”En nuk­ku­nut viime yönä kuin kaksi tuntia"

–¿Ensin tuntui vähän oudolle, että tällä iällä vielä esittelemään vaatteita. Kun ajatukseen on tottunut, kyllä se menee, 87-vuotias Helmi Ahokas mietti ennen Porkkapirtin muotinäytöstä. –¿Ei tämä ole sen kummempi kuin muutkaan päivät, kunhan kävelee, kuittaa Pirkko Mella-Aho. Annikki Lakkala esittelee vaatteita ilman suurempaa jännitystä, vaikka homma ”vähän oudolta tuntuu”. Kuvassa vasemmalta lukien kampauksista vastannut Mirka Sarajärvi sekä mallit Helmi Ahokas, Rauha Ronkainen, Annikki Lakkala, Liisa Tyni, Pirkko Mella-Aho ja Kaarina Nissi.
–¿Ensin tuntui vähän oudolle, että tällä iällä vielä esittelemään vaatteita. Kun ajatukseen on tottunut, kyllä se menee, 87-vuotias Helmi Ahokas mietti ennen Porkkapirtin muotinäytöstä.
–¿Ensin tuntui vähän oudolle, että tällä iällä vielä esittelemään vaatteita. Kun ajatukseen on tottunut, kyllä se menee, 87-vuotias Helmi Ahokas mietti ennen Porkkapirtin muotinäytöstä.
Kuva: Mikko halvari

– Jännittää, kuuluu monesta suusta.

– Ensin tuntui vähän oudolle, että tällä iällä vielä esittelemään vaatteita. Kun ajatukseen on tottunut, kyllä se menee, 87-vuotias Helmi Ahokas pukee kuuden naisen ajatukset sanoiksi.

Ahokas itse ei varsinaisesti tunnusta jännittävänsä, mutta pieniä perhosia vatsassa ehkä on.

– En nukkunut viime yönä kuin kaksi tuntia, kun ajattelin, että miten ihmeessä tämä menee. En tietoisesti jännittänyt, mutta asia oli alitajunnassa ihan huomaamatta, Ahokas jatkaa.

– Kyllä kait sitä tuli kelloa katsottua, komppaa Liisa Tyni, 76, vieressä.

Tyni ja Ahokas ovat naisia, jotka ovat lupautuneet Porkkapirtin muotinäytöksen malliksi. Tilanne on monelle uusi.

Muotinäytös toimintakeskus Porkkapirtillä toi säpinää ikäihmisten torstaiaamuun. Talon omat mallit esittelevät Senior Shopin keväisiä uutuuksia.

Tapahtuman ideoinut Porkkapirtillä ohjaajana työskentelevä Sanna-Kaisa Nurmi kertoo, että muotinäytökseen oli helppo löytää mallit.

– Erilaiset tapahtumat ovat tosi tärkeitä ja mummot ovat olleet aikalailla täpinöissään tästä, Nurmi kertoo.

Osasyynä oli se, että naiset pääsivät samalla kaunistautumaan, kun Salon Queen hair -kampaamossa työharjoittelussa oleva opiskelija Mirka Sarajärvi laittoi naisten hiukset lavakuntoon.

Vanhassa vara parempi –hanke mahdollisti yhteistyön yrittäjien ja kansalaistoiminnan välillä.

Mirka Sarajärven käsittelyssä oleva Liisa Tyni istuu tyytyväisenä kampaajan tuolissa.

– Mikäpä tässä on olla, kun valmiiksi päätä silitetään, nainen naurahtaa.

Lyhyt tukka kulkee suoristusraudan läpi ja saa päällensä suihkauksen hiuslakkaa.

Tyni ja kumppanit ovat valmiita näytökseen. Enää ainakaan kaikkia ei jännitä.

– Ei tämä ole sen kummempi kuin muutkaan päivät, kunhan kävelee, kuittaa Pirkko Mella-Aho.