Joko luit: Hir­vi­kan­ta näyttää kään­ty­neen kasvuun

Viikon visa: Joko ko­kei­lit miten hyvin tunnet Kuu­sa­mon Erä-Vei­kot?

Toimittajalta: Läheltä piti -ti­lan­ne säi­käyt­ti

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

An­ten­ni-tv-ver­kon taajuus muuttuu Tai­val­kos­ken seu­dul­la ole­vil­la täy­te­lä­het­ti­mil­lä 23.-24.4.2020 – muutos vai­kut­taa an­ten­ni-tv-vas­taan­ot­toon

Antenni-tv-verkon taajuus muuttuu Taivalkosken seudulla olevilla täytelähettimillä 23.-24.4.2020.
Antenni-tv-verkon taajuus muuttuu Taivalkosken seudulla olevilla täytelähettimillä 23.-24.4.2020.

Antenni-tv-verkon taajuus muuttuu Taivalkosken seudulla olevilla täytelähettimillä 23.-24.4.2020, muutos vaikuttaa antenni-tv-vastaanottoon, Digita kertoo tiedotteessaan.

Antenni-tv-verkon A-kanavanipun taajuus muuttuu 23.-24.4.2020 seuraavilla täytelähetinasemilla: Suomussalmi, Juntusranta ja Suomussalmi, Ämmänsaari sekä Puolanka. Muutostöitä tehdään 23.-24.4.2020 klo 9.00-16.00 välillä, muutostyöt aiheuttavat katkoksia lähetyksissä A-kanavanipussa. Muutostöiden jälkeen vastaanottimissa on tehtävä kanavahaku.

Kanavien (A-kanavanippu) saamiseksi takaisin joihinkin yhteisantennikiinteistöjen antennijärjestelmiin joudutaan tekemään muutoksia. Mikäli A-kanavanipun kanavat eivät muutoksen ja kanavahaun jälkeen näy television kanavaoppaassa, on hyvä olla yhteydessä taloyhtiön isännöitsijään, kerrotaan tiedotteessa.

Muuttuvat kanavataajuudet: Suomussalmi, Juntusranta A-kanavanipun lähetystaajuus muuttuu taajuudelta 642 MHz taajuudelle 498 MHz.

Suomussalmi, Ämmänsaari A-kanavanipun lähetystaajuus muuttuu taajuudelta 642 MHz taajuudelle 498 MHz.

Puolanka A-kanavanipun lähetystaajuus muuttuu taajuudelta 642 MHz taajuudelle 498 MHz.

Täytelähetysasemien peittoalueen voi katsoa osoitteesta: www.digita.fi/karttapalvelu.

Täytelähetinasemilla lähetettävät tv-kanavat, joita muutos koskee:

A-kanavanippu: Yle TV1, Yle TV2, MTV3, Nelonen, Yle Teema & Fem, AVA ja C More Max.

Muutostöiden taustalla ovat Ylen HD-muotoisten kanavien lähettämisen tekniset valmistelut. Taivalkosken päälähettimellä Ylen HD-muotoisten kanavien lähettäminen käynnistyy tämän hetken aikataulun mukaan viikolla 18. Alueen täytelähettimillä Ylen HD-muotoisten kanavien lähettäminen käynnistyy toukokuun aikana.

Taajuusmuutosten vuoksi antennijärjestelmiin on tehtävä muutoksia taloyhtiöissä ja julkisissa rakennuksissa, jotka vastaanottavat televisiolähetyksiä yhteisantenniverkon kautta. Suosittelemme, että yhteisantennikiinteistöjä hoitavat isännöitsijät ottavat yhteyttä paikalliseen antenniurakoitsijaan, jotta mahdollisesti tarvittavat antennijärjestelmämuutokset tai – uusinnat voidaan tehdä.

Taloyhtiössä asukkaiden on tehtävä kanavahaku uudelleen.

Rivi-, pari- ja kerrostaloissa, joissa on käytössä yhteisantennijärjestelmä, taloyhtiön asukkaiden on tehtävä tv-vastaanottimien kanavahaku antenniurakoitsijan tekemän viritystyön jälkeen. Taloyhtiöiden velvollisuus on informoida asukkaita ajankohdasta, jolloin kanavahaku on tehtävä.

Omakotitaloissa ja pientaloissa ei yleensä tarvita antennijärjestelmän muutostöitä. Mikäli pientalon antennijärjestelmä on kunnossa, riittää tv-vastaanottimien kanavahaku sen jälkeen, kun taajuusmuutos on tehty alueella.

Useimmat vastaanottimet etsivät uudet kanavat automaattisesti, mutta jotkin televisiot tai digiboksit saattavat vaatia kanavien virittämisen uudelleen tai tehdasasetusten palauttamisen. Ohjeet kanavahaun tekemiseksi löytyvät Digitan internet-sivuilta www.digita.fi/kanavahaku tai laitteen käyttöoppaasta. Digita Info palvelee maanantaista perjantaihin kello 8–20 numerossa 020 411 7676 tai info@digita.fi.