Autojen uusien tek­no­lo­gioi­den kou­lu­tuk­sia jär­jes­te­tään Poh­jois-Suo­mes­sa – Ouluun ra­ken­tu­mas­sa yh­tei­nen alueel­li­sen kou­lu­tuk­sen malli

Autojen uusimpaan teknologiaan pureutuva eMobiili-koulutuskokonaisuus alkaa Pohjois-Suomessa.

Koulutuksen tavoitteena on syventää ammattilaisten osaamista muun muassa hybridi- ja sähkötekniikasta.
Koulutuksen tavoitteena on syventää ammattilaisten osaamista muun muassa hybridi- ja sähkötekniikasta.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Autojen uusimpaan teknologiaan pureutuva eMobiili-koulutuskokonaisuus alkaa Pohjois-Suomessa.

– Koulutuksissa päivitetään autoalan ammattilaisten ammattitaitoa, jotta yritykset pystyvät vastaamaan yleistyneisiin modernien ajoneuvoteknologioiden huolto- ja kunnossapitotarpeisiin. Tavoitteena on syventää ammattilaisten osaamista erityisesti hybridi- ja sähkötekniikasta ja muista vaihtoehtoisista energialähteistä sekä mobile- ja digitaalihydrauliikasta, kertoo eMobiili-hankkeen projektipäällikkö Hannu Heikkilä Oulun ammattikorkeakoulusta.

Kurssit on tarkoitettu Pohjois-Suomen ajoneuvotekniikan asiantuntijoille, jotka työskentelevät pk-yrityksissä, alan opettajina tai ovat työttömiä työnhakijoita. Ensimmäinen koulutus alkaa maaliskuussa, kerrotaan tiedotteessa.

Koulutuskokonaisuuden päätoteuttaja on Oulun ammattikorkeakoulu yhteistyössä koulutuskuntayhtymä OSAOn ja Oulun yliopiston kanssa.

eMobiili-hankkeessa kehitetään koulutussisältöjä uusiin ajoneuvo- ja työkonealan teknologioihin sekä rakennetaan Ouluun yhteinen alueellisen koulutuksen malli alan osaamisen parantamiseksi. eMobiili-hanke tekee tiivistä yhteistyötä myös Autoalan Keskusliiton kanssa.

– Vaikka nykyisellään eMobiili-hanke tarjoaa koulutusta pelkästään Pohjois-Suomen autoalan ammattilaisille, toiveemme on, että hankkeen jälkeen myös muut Suomen autoalalla työskentelevät henkilöt pääsevät hyödyntämään hankkeessa kehitettyjä opiskelumateriaaleja, toteaa Autoalan Keskusliiton tekninen johtaja Jouko Sohlberg.

Oulun Ammattikorkeakoulu tarjoaa tällä hetkellä myös ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon autoalalle.