Mainos: Sieltä, missä tunnet elä­vä­si. Tutustu Koil­lis­sa­no­mat Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Avi tar­kas­ti 76 ra­vin­to­lan ko­ro­na­toi­mia Poh­jois-Poh­jan­maal­la ja Kai­nuus­sa: lähes puo­les­ta puuttui tar­tun­ta­tau­ti­lain edel­lyt­tä­mä suun­ni­tel­ma, muu­ta­mis­sa ra­vin­to­lois­sa puut­tei­ta siis­tey­des­sä

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston (avi) alkoholitarkastajat tarkastivat tehostetusti ravintoloita 20. elokuuta–3. lokakuuta. Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa tarkastettiin yhteensä 76 ravintolaa, tiedotteessa kerrotaan.

Tartuntalain mukainen suunnitelma sekä sen tiivistelmä puuttui kaikkiaan 36 ravintolasta. Joitain ravintoloita ohjattiin päivittämään jo laadittuja suunnitelmia. Useissa paikoissa oli suunnitelma, mutta sen tiivistelmä ei ollut asiakkaiden nähtävillä.

Avin mukaan ravintoloissa on tiedostettu hyvin koronaviruspandemian vaatimat toimintatapojen muutokset ja asiakasturvallisuuden parantamiseksi on tehty toimenpiteitä. Käsien desinfiointimahdollisuus oli tarjolla kaikissa tarkastetuissa ravintoloissa. Ravintoloiden siivousta oli tehostettu useimmissa paikoissa.

– Muutamassa ravintolassa oli kuitenkin selviä puutteita yleisten tartuntapintojen siisteyden osalta. Yksi ravintola sai määräyksen korjata siisteyteen liittyvät epäkohdat, tiedotteessa kerrotaan.

Aluehallintovirasto seuraa puutteiden korjaamista jälkitarkastuksilla.